Gebonden stenen

Gebonden stenen
« Terug naar overzicht

Slijp- en wetsteen 180x60x30 mm korrel 1000/6000

  • Artikelnummer: 26253
  • Prijs per stuk:
  • € 29,90 incl. BTW
    € 24,71 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Vorm: rechthoekig

Afmetingen: 180x60x30 mm

Korrel: 1000/6000

Toepassing: slijpen en wetten van snijdende gereedschappen
Inclusief: rubberen steenhouder

Een combinatiesteen voor de beginner waarmee u aan de ene kant kunt slijpen en aan andere kant kunt wetten. Combinatiestenen hebben als voordeel dat u slechts één steen hoeft aan te schaffen.

Deze steen is wat harder dan de Japanse slijp- en wetstenen, waardoor hij extra geschikt is voor beginners. Verkeerd gebruik van een zachte steen verwijdert namelijk veel van het oppervlak. Deze steen is daar minder gevoelig voor. Deze combinatiesteen neemt vrij veel af. Ook dat maakt hem ideaal voor beginners, omdat zij veel oefenen met het al dan niet juiste gebruik van het snijgereedschap en daardoor vaker het snijgereedschap moeten corrigeren.

Dompel de steen voor elk gebruik vijf minuten onder in water. Voeg tijdens het slijpen of wetten regelmatig water toe, zodat er altijd een dunne laag water op de steen ligt. Voorkom dat de steen droog wordt.

Let op: hoewel het kan lijken alsof de korrel 6000 meer afneemt dan de korrel 1000 zijde, zijn de zijdes wel degelijk juist aangegeven op de steen. Korrel 6000 genereert meer, maar veel kleiner slijpsel, wat tot verwarring kan leiden over de hoeveelheid metaal die de steen afneemt. Korrel 1000 levert groter slijpsel op, wat op de steen minder verkleuring geeft.

Steen vlakken
Een wetsteen, van welke korrel of welk merk dan ook, dient na verloop van tijd gevlakt te worden wanneer deze niet vlak genoeg meer is. De beste manier is op een polijstplaat omdat deze gecontroleerd vlak is. Het kan ook op een andere diamantsteen of met watervast schuurpapier (korrel afhankelijk van de korrel van de steen) dat u op een glasplaat of een vlak stuk mdf bevestigd.

Lennard van Etten op 16-08-2020 uit Amersfoort

Prima wetsteen, simpel te gebruiken en de mijne was goed vlak.

Bonustip: wees niet zo stom als ik door alleen maar deze te bestellen. 1000 grit is niet lekker om een beitel mee te vlakken. Het kan wel, maar kost een hoop tijd. Koop er gewoon een 400 (oid) grit steen bij.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.