Hulpmiddelen voor handmatig slijpen en wetten

Hulpmiddelen voor handmatig slijpen en wetten
« Terug naar overzicht

Veritas beitelslijphulpstukset Deluxe MK II voor steek- of schaafbeitels

  • Artikelnummer: 30665
  • Prijs per set:
  • € 125,00 incl. BTW
    € 103,31 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 05M09.20

Inhoud set:
- Veritas MK II beitelslijphulpstuk
- Veritas opzetstuk
- Veritas beitelslijphulpstuk voor afgeronde schaafbeitels

Geschikt voor: beitels van 3 tot 73 mm breed en maximaal 12 mm dik

Afgebeelde beitel en slijpsteen worden niet meegeleverd.

Veritas MK II beitelslijphulpstukset Deluxe. Hét hulpstuk voor het slijpen en wetten van uw steek- of schaafbeitels! Inclusief opzetstuk en slijphulpstuk voor afgeronde schaafbeitels.

Zo gebruikt u de Veritas MK II:
Als eerste kiest u de hoek waarin de beitel geslepen moet worden. Dit kunt u bepalen met een snijhoekmeter. U kiest afhankelijk van de hoek stand 1 (rood), 2 (geel) of 3 (groen). Met het metalen hulpstuk voorop kunt u de juiste hoek kiezen, bijvoorbeeld 20º of 35º. Ook kunt u hier de breedte van de beitel instellen. Als u dit heeft gedaan past u de beitel in het hulpstuk. De twee messing schroeven gelijkmatig aandraaien en het voorste hulpstuk kan er af gehaald worden.

En uw beitel én het hulpstuk zijn klaar voor de perfecte slijphoek. Nadat u de beitel geslepen heeft draait u het messing wieltje één slag van u af en gaat u even over de slijpsteen heen. Op deze manier kunt u een extra vouw of kleine braam op uw beitel zetten.

Veritas opzetstuk:
Deze accessoire voor de Veritas MK II vervangt het bovenste gedeelte van het slijphulpstuk en maakt het mogelijk om op een stabielere manier smalle steek- en schaafbeitels te geleiden tijdens het slijpen en wetten.

Veritas beitelslijphulpstuk voor afgeronde schaafbeitels:
Voor het schaven van grote oppervlakken is het beter om niet geheel rechte schaafbeitels te hebben, maar iets afgeronde. Dit voorkomt namelijk lijnen op het houten oppervlak. Dit Veritas slijphulpstuk is ideaal voor het slijpen van deze (licht afgeronde) schaafbeitels. De messing roller is namelijk aan de buitenzijdes ook afgerond. Klaar met slijpen? Dan draait u een slag aan de knop, waardoor het hulpstuk een halve graad omhoog komt te staan. Met een slag meer over de slijpsteen krijgt u dan een vlijmscherp randje op de schaafbeitel!

Onderhoud:
Aangezien de geleider wordt blootgesteld aan water en schurende deeltjes, kunnen fijne deeltjes tussen de rol komen wat niet ten goede komt van de werking. Wij raden u aan de rol met water te spoelen, te drogen en daarna een druppeltje olie aan te brengen op de roller. Dit om ook roesten te voorkomen.

Bekijk de demonstratie video:

In vergelijking met de Lie-Nielsen slijphulp

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.