Natuurstenen en olie

Natuurstenen en olie
« Terug naar overzicht

Olie voor Arkansas stenen voor het wetten van snijgereedschap 125 ml

  • Artikelnummer: 13719
  • Prijs per stuk:
  • € 2,95 incl. BTW
    € 2,44 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Inhoud: 125 ml in flacon

Toepassing: voor Arkansas wetstenen

Let op! Afbeelding wijkt af: wordt geleverd zonder steen.

Deze olie is een verfijnde, lichte op mineralen gebaseerde olie die uitermate geschikt is om een Arkansas steen te smeren tijdens het wetten.

 

Vergeet niet dat u een Arkansas steen nooit zonder enige vorm van een smeermiddel mag gebruiken omdat de steen dan snel zal dichtslibben! Gebruik daarvoor bij voorkeur olie in plaats van water, om roestvorming op de steen te voorkomen en omdat olie de metaalpartikels die bij het slijpen vrijkomen beter 'vasthoudt' waardoor de partikels niet in de poriën van de steen 'zinken'.

Het gebruik van slijp- en wetolie bij het slijpen en wetten van Arkansas stenen:

 

- Gebruik altijd een lichte olie voor het slijpen en wetten met Arkansas stenen. De slijp- en wetolie van Baptist beschermt het oppervlak van de stenen en verhindert dat de stenen verstopt raken door de metalen partikels die tijdens het slijpen en wetten vrijkomen. Gebruik nooit oliën waarmee levensmiddelen bereid worden: deze vormen een dikke gel laag op het oppervlak van de steen waardoor de steen onbruikbaar wordt.

 

- De Arkansas steen hoeft niet in de olie gedompeld te worden! Steeds voor aanvang van het slijpen en wetten druppelt u een weinig olie op de steen en verspreidt u deze hoeveelheid over het gehele oppervlak.


- Gebruik niet te veel olie maar precies genoeg voor een dunne film tussen de steen en het te slijpen gereedschap. Wanneer te veel olie wordt toegepast glijdt het te slijpen gereedschap over de steen in plaats van dat het geslepen wordt! Als u langere tijd achter elkaar gereedschappen slijpt, kan het nodig zijn tussentijds iets van olie toe te voegen.


 

- Na afloop van het slijpen en wetten moet de steen gereinigd worden. Als u tijdens het slijpen en wetten slijp- en wetolie gebruikt heeft, kunt u deze olie ook gebruiken om de steen te reinigen door een kleine hoeveelheid op de steen aan te brengen en met draaiende bewegingen de steen van boven naar onderen te poetsen. U zult zien dat de metalen partikels uit de poriën komen. Veeg deze partikels af met een schone papieren handdoek of met een doek. Spoel de steen daarna af onder stromend water en droog de steen met een papieren handdoek of doek. Als u de steen na het slijpen en wetten niet reinigt, zullen de metalen partikels op het oppervlak indrogen  en de porieën verstoppen!

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.