Sorby Pro-Edge bandslijp- en wetsysteem

Sorby Pro-Edge bandslijp- en wetsysteem
« Terug naar overzicht

Sorby Pro-Edge Basic bandslijp- en wetmachine

  • Artikelnummer: 23722
  • Prijs per stuk:
  • € 509,00 incl. BTW
    € 420,66 excl. BTW
  • Verzendkosten € 0,00
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: PE01

Opgenomen vermogen: 1/2 pk (ca. 360 Watt)

Onbelast toerental: 440 meter/minuut

Schuurbandbreedte: 50 mm
Schuurbandlengte: 780 mm

 

Inclusief:
- 1x schuurband zirkonium korrel 60

- 1x schuurband aluminium oxide korrel 120

Uw snijdende gereedschappen moet u goed scherp houden, om er met veel plezier mee te kunnen werken. Als reactie daarop heeft Sorby (naast de honderden houtdraaibeitels) een bandslijp- en wetmachine ontworpen: de Pro-Edge), waarmee u vol gemak uw gereedschappen kunt slijpen en wetten.

De schuurtafel van de Pro-Edge is verstelbaar, zodat u altijd de ideale hoek kunt vinden om te slijpen of wetten. Op de werkbank neemt deze compacte machine weinig ruimte is en de machine is op de rand te plaatsen voor een goede werkhouding.

Elke hoek van de band is eenvoudig in te stellen, maar Sorby heeft een aantal hoeken al aangegeven, die het meeste voorkomen bij houtdraaibeitels (15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 45°, 60, 80° en 90°). Ook andere snijdende gereedschappen kunnen goed met dit slijpsysteem geslepen worden.

Schuurbanden zijn een stuk praktischer en goedkoper dan slijpwielen. De banden zijn makkelijk te verwisselen, hierdoor bespaart u veel tijd. De schuurbanden van Sorby zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en korrels. De Pro-Edge collectie is ontworpen om de snijkant van uw gereedschappen te onderhouden en te verbeteren. Gebruik een fijne korrel om regelmatig mee te wetten en om gepolijste scherpe snijkanten te creëren. Een grove korrel gebruikt u om de snijkant opnieuw op te bouwen en om uw gereedschap van beschadigingen te ontdoen. 

Bekijk de Pro-Edge demonstratievideo's:

 

 

Bekijk op ons YouTube kanaal nog veel meer Robert Sorby video's.

 

Robert Sorby (Sheffield)

Robert Sorby is al ruim 200 jaar de belangrijkste fabrikant van gespecialiseerde houtbewerkingsgereedschappen. Vanaf het begin was het de missie van Robert Sorby om gereedschappen te maken van ongeëvenaarde kwaliteit. De houtdraai gereedschappen van Sorby zijn de standaard, waarmee de andere producenten verge-leken worden.

Robert Sorby is nog steeds de grootste producent van houtdraaibeitels met een assortiment dat vele problemen die de houtdraaier in de dagelijkse praktijk van het houtdraaien tegen komt, op perfecte wijze oplost. Zo zijn er speciale leunspanen en vele hulpmiddelen om uw werkstukken in de houtdraaibank in te spannen. Daar is het echter niet bij gebleven! De opgedane ervaring wordt ook toegepast in o.a. steek- en hakbeitels, meetgereedschappen en gereedschappen voor de afwerking van uw objecten.

U kunt deelgenoot worden van de kennis en ervaring van Robert Sorby d.m.v. de vele instructie dvd’s die op heldere wijze uitleggen hoe u uw ideeën tot het gewenste eindresultaat brengt!

Herco op 02-05-2020 uit Wageningen

In deze Corona tijd mijn liefhebberij weer opgepakt; messen maken van oude vijlen en ander gebruikt gereedschap. Maar het uren vijlen, schuren, polijsten en super scherp maken had ik niet zo veel zin meer in. Dus een uitgebreide zoektocht gestart naar een multifunctionele bandslijpmachine. Dit is de machine geworden; Sorby Pro Edge. Solide machine met div. Hulpstukken en ruime keus schuurbanden.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.