Sorby Pro-Edge bandslijp- en wetsysteem

Sorby Pro-Edge bandslijp- en wetsysteem
« Terug naar overzicht

Sorby Pro-Edge Basic bandslijp- en wetmachine

Fabrikantnummer: PE01

Opgenomen vermogen: 1/2 pk (ca. 360 Watt)

Onbelast toerental: 440 meter/minuut

Schuurbandbreedte: 50 mm
Schuurbandlengte: 780 mm

 

Inclusief:
- 1x schuurband zirkonium korrel 60

- 1x schuurband aluminium oxide korrel 120

Uw snijdende gereedschappen moet u goed scherp houden, om er met veel plezier mee te kunnen werken. Als reactie daarop heeft Sorby (naast de honderden houtdraaibeitels) een bandslijp- en wetmachine ontworpen: de Pro-Edge), waarmee u vol gemak uw gereedschappen kunt slijpen en wetten.

De schuurtafel van de Pro-Edge is verstelbaar, zodat u altijd de ideale hoek kunt vinden om te slijpen of wetten. Op de werkbank neemt deze compacte machine weinig ruimte is en de machine is op de rand te plaatsen voor een goede werkhouding.

Elke hoek van de band is eenvoudig in te stellen, maar Sorby heeft een aantal hoeken al aangegeven, die het meeste voorkomen bij houtdraaibeitels (15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 45°, 60, 80° en 90°). Ook andere snijdende gereedschappen kunnen goed met dit slijpsysteem geslepen worden.

Bekijk de Pro-Edge demonstratie video's:

 

 

Bekijk op ons YouTube kanaal nog veel meer Robert Sorby video's.

 

 

Robert Sorby (Sheffield)

Robert Sorby is al ruim 200 jaar de belangrijkste fabrikant van gespecialiseerde houtbewerkingsgereedschappen. Vanaf het begin was het de missie van Robert Sorby om gereedschappen te maken van ongeëvenaarde kwaliteit. De houtdraai gereedschappen van Sorby zijn de standaard, waarmee de andere producenten verge-leken worden.

Robert Sorby is nog steeds de grootste producent van houtdraaibeitels met een assortiment dat vele problemen die de houtdraaier in de dagelijkse praktijk van het houtdraaien tegen komt, op perfecte wijze oplost. Zo zijn er speciale leunspanen en vele hulpmiddelen om uw werkstukken in de houtdraaibank in te spannen. Daar is het echter niet bij gebleven! De opgedane ervaring wordt ook toegepast in o.a. steek- en hakbeitels, meetgereedschappen en gereedschappen voor de afwerking van uw objecten.

U kunt deelgenoot worden van de kennis en ervaring van Robert Sorby d.m.v. de vele instructie dvd’s die op heldere wijze uitleggen hoe u uw ideeën tot het gewenste eindresultaat brengt!


Sorby Pro-Edge schuurbanden

Schuurbanden zijn een stuk praktischer en goedkoper dan slijpwielen. De banden zijn makkelijk te verwisselen, hierdoor bespaart u veel tijd. De schuurbanden van Sorby zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en korrels. De Pro-Edge collectie is ontworpen om de snijkant van uw gereedschappen te onderhouden en te verbeteren. Gebruik een fijne korrel om regelmatig mee te wetten en om gepolijste scherpe snijkanten te creëren. Een grove korrel gebruikt u om de snijkant opnieuw op te bouwen en om uw gereedschap van beschadigingen te ontdoen.

Trizact schuurband
De trizact banden zijn de populairste schuurbanden. Dit robuuste materiaal is ontworpen om alle soorten staal te kunnen behandelen. De korrels zijn anders opgebouwd dan de ‘normale’ korrels, voor een nog beter resultaat. De hoogste korrel (3000) slijpt tot 2 micron (dezelfde scherpte als een wegwerp scheermesje) en zorgt voor een afwerking alsof het net uit de fabriek komt!
Verkrijgbaar in korrel: 600, 1200 en 3000.

Aluminium Oxide schuurband
Deze algemene schuurband is voornamelijk ontworpen om koolstofstalen bankschaven, beeldhouwgereedschappen en schaafbeitels te slijpen. Ook geschikt voor ‘High Speed’ stalen gereedschappen. Deze banden hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Werk via de verschillende korrels naar het bereiken van een fijne afwerking.
Verkrijgbaar in korrel: 60, 120 en 240.

Zirconium schuurband
Deze schuurband is speciaal ontworpen voor HSS gereedschap, boor- en freesbits. De schuurband met korrel 60 tackelt de meest beschadigde oppervlakken. De schuurband met korrel 120  zorgt voor een perfecte snijkant en afwerking.
Verkrijgbaar in korrel: 60 en 120.

Ceramic schuurband
Deze schuurband is van slijtvast materiaal en is een uitstekende keuze voor het reprofileren van beschadigde gereedschappen. De grovere korrel 60 is een efficiënte keuze voor het verwijderen van materiaal terwijl de fijnere korrel 120 zorgt voor een goede afwerking. Slijtvast en zeer praktisch!
Verkrijgbaar in korrel: 60 en 120.

Diamond schuurband
De diamant schuurband biedt het summum in schuurtechnologie! Duurzaam en flexibel. De diamanten deeltjes zijn zo gerangschikt dat het zorgt voor een lange levensduur en maakt de band uitstekend geschikt voor het slijpen van de meest moeilijke materialen. Deze band is zeer allround en geschikt voor elk soort materiaal.

Herco op 02-05-2020 uit Wageningen

In deze Corona tijd mijn liefhebberij weer opgepakt; messen maken van oude vijlen en ander gebruikt gereedschap. Maar het uren vijlen, schuren, polijsten en super scherp maken had ik niet zo veel zin meer in. Dus een uitgebreide zoektocht gestart naar een multifunctionele bandslijpmachine. Dit is de machine geworden; Sorby Pro Edge. Solide machine met div. Hulpstukken en ruime keus schuurbanden.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.