Tormek en Record natslijpmachines

Tormek en Record natslijpmachines
« Terug naar overzicht

Tormek T4 natslijpmachine

  • Artikelnummer: 24982
  • Prijs per stuk:
  • € 349,00 incl. BTW
    € 288,43 excl. BTW
  • Verzendkosten € 0,00
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Opgenomen vermogen: 120 Watt
Voltage: 230 Volt
Slijpsteen: Ø 200 x 40 mm, asgat: Ø 12 mm; korrel 220
Wetschijf: Ø 145 x 26 mm
Afmetingen: L230 x B200 x H260 mm
Gewicht: 8,0 kg

Draaitijd: maximaal 30 minuten per uur

Materiaal: massieve bovenplaat van gegoten zink en een kunststof behuizing.

De Tormek T4 natslijpmachine wordt standaard geleverd inclusief:
- hoekinstelmal WM-200
- gradatiesteen SP-650
- slijpsteen SG-200
- lederen wetschijf LA-145
- wetpasta PA-70
- universele steun met fijninstelling US-103
- vaste (vast aan bovenplaat) horizontale steun voor universele steun
- EzyLock (om eenvoudig de slijpsteen vast te draaien) 
- instructie dvd (Engelstalig, 24 minuten)
- Nederlandstalige handboek: Natslijpen van snijdend gereedschap (126 pagina's, ringband)

Tip! De Tormek T4 wordt geleverd zonder slijphulpstukken. Bedenk bij aanschaf welk snijgereedschap u graag wilt slijpen en bestel naar wens een specifiek Tormek slijphulpstuk mee bij uw Tormek natslijpmachine.

Met de Tormek T4 natslijpmachine kunt u genieten van een stabiele kwaliteitsmachine en van scherp en goed onderhouden gereedschap waarmee het prettig werken is! 

Het natslijpsysteem voorkomt het 'verbranden' van de gereedschappen, waardoor de scherpte lang behouden blijft. Doordat de machine laagtoerig is en nauwkeurig is af te stellen, is deze zeer geschikt voor fijn werk, zoals bij het slijpen van fijne gutsen. De kans op fouten is vrijwel nihil.

De compacte Tormek T4 natslijpmachine wordt veelal aangeraden wanneer u weinig slijpt en wet, maar wel uw snijgereedschappen in optimale conditie wilt houden. Een perfecte natslijpmachine voor de veeleisende hobbyist en voor huishoudelijk gebruik.

De compacte Tormek T4, een sterke opvolger van de Tormek T3.
De Tormek T4 natslijpmachine heeft een vaste massieve bovenplaat van gegoten zink. Deze bovenplaat vergroot de stabiliteit enorm en heeft een grote positieve invloed op de werking en precisie van de Tormek T4. De behuizing van de Tormek T4 is dan wel net als die van de Tormek T3 gemaakt van kunststof, de strakke gegoten plaat maakt dat de Tormek T4 wel '' ...300% preciezer slijpt dan de T3' ("the precision have been improved by 300% compared to T-3"), aldus de Tormek fabrikant. 

De geleidesteunhouders ('sleeves'), waarin de universele steun in geplaatst (geschroefd) wordt, zitten geïntegreerd in de gegoten bovenplaat, ook zijn belangrijke (uitstekende) delen van de motor en de schacht in de uitsparingen van de bovenplaat gemonteerd, waardoor de slijpmachine extra stevigheid krijgt.

Ook handig is het metalen plaatje op de kunststof behuizing van de Tormek T4. Dit metalen merkplaatje is een prima opbergplek voor de meegeleverderde WM-200 hoekinstelmal (met magnetische voetjes).

Uit te breiden met compleet programma Tormek accessoires!
De Tormek T4 natslijpmachine is de basis van een bijzonder goed doordacht systeem dat naar wens uitgebreid kan worden met een handig hulpstuk, zoals een speciaal slijphulpstuk voor het slijpen van bijvoorbeeld gutsen of messen (optioneel leverbaar). Vrijwel alle gereedschappen kunt u natslijpen: van bijl tot schilmes, van snoeischaar tot fijne guts!

Tip! De Tormek T4 wordt geleverd zonder slijphulpstukken. Bedenk bij aanschaf welk snijgereedschap u graag wilt slijpen en bestel naar wens een specifiek Tormek slijphulpstuk mee bij uw Tormek natslijpmachine.

Let op! Is de slijpsteen niet 100% rond? Rits de slijpsteen dan eerst!

Bent u een houtdraaier? Dan is de Tormek T8 een betere keuze voor u! De bredere steen van de Tormek T8 zorgt ervoor dat u uw houtdraaibeitels in één beweging kunt slijpen en wetten. De compacte Tormek T4 natslijpmachine wordt veelal aangeraden wanneer u weinig slijpt en wet, maar wel uw snijgereedschappen in optimale conditie wilt houden.

Onderhoud en gebruik slijpsteen

Laat een ronde watersteen nooit in het water staan. Wanneer u dat wel doet staat een gedeelte in het water en een deel niet. Hierdoor 'verzakt' de steen en wordt deze ei-vormig. Als dat wel is gebeurd, is de steen weer rond te krijgen met een afdraaiinrichting, want dit heeft anders effect op het slijpresultaat Laat na gebruik de steen dan ook even ronddraaien zonder water, zodat dit er uit gaat en laat de machine dan droog staan!

Een slijpsteen kan een lichte zijwaartse slingering vertonen. Dit heeft te maken met het productieproces van de stenen en heeft geen invloed op het sijpresultaat.

T-4 versus T-8
Deze machine heeft bijna dezelfde mogelijkheden als de grote Tormek T-8. Enkele verschillen zijn o.a. het formaat van de machine en de kleinere slijpsteen. De behuizing van de T4 is gemaakt van robuust kunststof met een aluminium bovenplaat en de T-8 heeft een stalen behuizing. 

Standaard ontvangt u 7 jaar garantie op de Tormek T-4

Adrie op 16-06-2018 uit Stellendam

Enige tijd geleden de Tormek 4 gekocht.Een reuze slijpmachine. Een mooie en goede uitleg door een boek.
Jammer dat de alle mallen er bij moet kopen. Maar dan heb je ook wat. Een aanrader.


Adrie Moerkerke op 05-05-2018 uit Stellendam

Prima machine. Lekker rustig draaiend. Jammer dat er geen hulp stukken bij zitten. Maar een aanrader!


Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.