Stationair schuren

Stationair schuren
« Terug naar overzicht

Record BBS2 oscillerende schuurmachine

  • Artikelnummer: 29872
  • Prijs per stuk:
  • € 699,00 incl. BTW
    € 577,69 excl. BTW
  • Verzendkosten € 59,00
  • Aantal:
  • Levering binnen 5-10 werkdagen Levering binnen 5-10 werkdagen
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Opgenomen vermogen: 750 Watt

Spanning: 230 Volt, 50 Hz

Toerental (onbelast): 1400 toeren/minuut
Oscillatie uitslag: 30 mm

Afmetingen: hoogte 800 mm x breedte 500 mm x diepte 500 mm

Bladafmeting: Ø 500 mm

Werkbladkanteling: 0 - 45°

Schuurrollen:
- 20 mm (3/4") x 90 mm, korrel 80
- 50 mm (2”) x 140 mm, korrel 80
- 76 mm (3") x 140 mm, korrel 80

Afzuigslang aansluiting: Ø 51 mm

Gewicht: ca. 53 kg
Afmetingen van de verpakking: 60 x 60 x 90 cm

Record Power oscillerende schuurmachine BBS2 is gemaakt voor een scala aan ambachtelijke projecten, zoals de afwerking en vormgeving van kasten en stoelen. Deze veelzijdige schuurmachine heeft een krachtige inductiemotor: met groot gemak verzet u veel schuurwerk!

De oscillerende spindel roteert en maakt tegelijk verticale bewegingen. Deze schuurwijze geeft een onnavolgbaar glad resultaat. Voor met name ronde oppervlakken is dit een echte uitkomst! Ook bijzonder prettig is dat met een oscillerende schuurmachine het risico op brandplekken op het hout aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast gaat een schuurrol op deze machine een stuk langer mee dan schuurrollen die niet oscillerend werken. De slijtage wordt namelijk door de spindelwerking gelijkmatig verdeeld over de gehele schuurrol.

De schuurmachine is voorzien van een massief gietstalen werkblad met een diameter van 50 cm. Dit zware blad is een ideaal oppervlak voor het ondersteunen van uw werkstukken. Het brengt veel gebruiksgemak en helpt bij het creëren van een mooie afwerking van uw werkstuk. Het blad kan tot maximaal 45 graden worden gekanteld, de kantelhoek kunt u aflezen op de schaalverdeling onder het werkblad.

De machine is aan de voorzijde voorzien van een aan/uit knop met noodstop.

De Record Power BBS2 wordt compleet geleverd met drie formaten schuurrollen (korrel 80). 

Aan de zijkant van de machine vindt u een opbergvak, waar u de inlegstukken kunt plaatsen. Aan de andere zijde van de machine kunt u de schuurrollen opbergen.

Let op! Gebruik bij het aandraaien van de schuurrolhouder een steeksleutel. Maar, draai de houder alleen licht aan. Niet te strak vast draaien!

Tip! Laat na het uitpakken van de machine deze eerst onbelast een half uur tot een uur lopen, zodat het vet op de riemen en assen zacht(er) kan worden voor een betere geleiding en daarmee betere werking van de machine.

Record Power heeft meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van machines en gereedschappen voor de fijne(re) houtbewerking. Deze expertise ziet u terug in de hoge kwaliteit van de Record Power producten. Standaard 5 jaar fabrieksgarantie!
 

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.