Stationair slijpen

Stationair slijpen
« Terug naar overzicht

Slijp- en wetmachine HT2000 S&S allround

  • Artikelnummer: 18676
  • Prijs per stuk:
  • € 475,00 incl. BTW
    € 392,56 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: HT 2000

Slijp- en wetmachine

Toeren/minuut onbelast: 1400 t/min

Volt: 220

Opgenomen vermogen: 250 Watt

Omtreksnelheid onbelast: langzaam draaiend

 

Slijp- en wetschijven

Aantal schijven: 4

Diameter: 120 mm

Breedte: 20 mm

Asgat: 12 mm

De gecombineerde Koch fijnslijp- en polijstmachine is bijzonder geschikt voor zowel het fijnslijpen als het polijsten/wetten van uw houtbewerkingsgereedschappen en met name uw gutsen. Het bijzondere is dat u op een Koch machine snel kunt werken zonder dat het metaal van het gereedschap te heet wordt.

U gebruikt de machine in combinatie met de groene slijppasta (voor HSS staal neemt u de blauwe pasta) en de machine zal uw gereedschap en de pasta opwarmen tot ongeveer 115 graden; voldoende om de de pasta te laten smelten en daardoor zijn werk kan doen. Het metaal van het gereedschap zal niet te heet worden. Dat zou pas gebeuren boven de 260 graden. U moet om de circa 10 seconden opnieuw pasta aanbrengen maar meestal is uw guts dan al weer gebruiksklaar.

De blauwe en rode schijf zijn de hardere schijven. Deze schijven zijn hierdoor geschikt voor het fijnslijpen van uw gereedschappen. In de schijven zit geen verschil, behalve de kleur. Dit is een handigheidje voor uzelf. U kunt één schijf gebruiken voor uw rechte gereedschappen en één schijf voor uw gebogen gereedschappen. Door het wetten van gebogen gereedschappen zal de schijf namelijk een ronde vorm krijgen. Door de kleur kunt u de schijven makkelijk uit elkaar houden.

De groen en gele schijven zijn bedoeld voor het afwetten/polijsten van uw gereedschap. In de schijven zit geen verschil, behalve de kleur. Dit is een handigheidje voor uzelf. U kunt één schijf gebruiken voor uw rechte gereedschappen en één schijf voor uw gebogen gereedschappen. Door het slijpen van gebogen gereedschappen zal de schijf namelijk een ronde vorm krijgen. Door de kleur kunt u de schijven makkelijk uit elkaar houden.

Het lichtjes slingeren van de schijven van links naar rechts heeft geen invloed op de slijpresultaten. Wanneer er zich een zwarte laag van pasta en fijne metaalresten op het loopvlak van een schijf heeft gevormd dan is deze te verwijderen door de schijf langs grof schuurpapier te laten lopen waardoor het vuil afgenomen wordt. Op deze manier is ook een ongelijke diameter van een schijf – de eivorm – weer te herstellen.

Bij de machine is een gebruiksaanwijzing gevoegd welke verdere belangrijke informatie verschaft.

De steunen die zich voor de slijpschijven bevinden zijn geschikt om Tormek accessoires op te gebruiken.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.