Stationair slijpen

Stationair slijpen
« Terug naar overzicht

Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine

Fabrikantnummer: PED01B

Opgenomen vermogen: 1/2 pk (ca. 360 Watt)
Onbelast toerental: 440 meter/minuut

Schuurbandbreedte: 50 mm
Schuurbandlengte: 780 mm

Inclusief:
- 1 schuurband zirkonium korrel 60
- 1 schuurband aluminium oxide korrel 120
- 1 schuurband aluminium oxide korrel 240
- 1 slijphulpstuk voor schuine beitels
- 1 slijphulpstuk 'Fingernail' arm
- 1 slijphulpstuk voor houtdraaibeitels

Uitgebreide set met daarin de Sorby Pro-Edge bandslijpmachine, drie accessoires en drie verschillende schuurbanden. De Sorby Pro-Edge werkt met een schuurband in plaats van een schuurwiel en geeft daardoor altijd een vlak resultaat.

Voor een ergonomische werkhouding is de Pro-Edge tot op de rand van uw werkbank te plaatsen. De compacte machine neemt weinig ruimte in beslag. De schuurtafel van de Pro-Edge is verstelbaar, zodat u altijd de ideale hoek kunt vinden om te slijpen of wetten.

Elke hoek van de band is eenvoudig in te stellen, maar Sorby heeft een aantal hoeken al aangegeven, die het meeste voorkomen bij houtdraaibeitels (15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 45°, 60, 80° en 90°). Voor het slijpen van andere snijdende gereedschappen, zijn hulpstukken verkrijgbaar die het slijpen en wetten vereenvoudigen.

Bekijk de Pro-Edge demonstratievideo's:

 

 

Bekijk op ons YouTube kanaal nog veel meer Robert Sorby video's.

 

 

Robert Sorby (Sheffield)

Robert Sorby is al ruim 200 jaar de belangrijkste fabrikant van gespecialiseerde houtbewerkingsgereedschappen. Vanaf het begin was het de missie van Robert Sorby om gereedschappen te maken van ongeëvenaarde kwaliteit. De houtdraai gereedschappen van Sorby zijn de standaard, waarmee de andere producenten verge-leken worden.

Robert Sorby is nog steeds de grootste producent van houtdraaibeitels met een assortiment dat vele problemen die de houtdraaier in de dagelijkse praktijk van het houtdraaien tegen komt, op perfecte wijze oplost. Zo zijn er speciale leunspanen en vele hulpmiddelen om uw werkstukken in de houtdraaibank in te spannen. Daar is het echter niet bij gebleven! De opgedane ervaring wordt ook toegepast in o.a. steek- en hakbeitels, meetgereedschappen en gereedschappen voor de afwerking van uw objecten.

U kunt deelgenoot worden van de kennis en ervaring van Robert Sorby d.m.v. de vele instructie dvd’s die op heldere wijze uitleggen hoe u uw ideeën tot het gewenste eindresultaat brengt!


Sorby Pro-Edge schuurbanden

Schuurbanden zijn een stuk praktischer en goedkoper dan slijpwielen. De banden zijn makkelijk te verwisselen, hierdoor bespaart u veel tijd. De schuurbanden van Sorby zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en korrels. De Pro-Edge collectie is ontworpen om de snijkant van uw gereedschappen te onderhouden en te verbeteren. Gebruik een fijne korrel om regelmatig mee te wetten en om gepolijste scherpe snijkanten te creëren. Een grove korrel gebruikt u om de snijkant opnieuw op te bouwen en om uw gereedschap van beschadigingen te ontdoen.

Trizact schuurband
De trizact banden zijn de populairste schuurbanden. Dit robuuste materiaal is ontworpen om alle soorten staal te kunnen behandelen. De korrels zijn anders opgebouwd dan de ‘normale’ korrels, voor een nog beter resultaat. De hoogste korrel (3000) slijpt tot 2 micron (dezelfde scherpte als een wegwerp scheermesje) en zorgt voor een afwerking alsof het net uit de fabriek komt!
Verkrijgbaar in korrel: 600, 1200 en 3000.

Aluminium Oxide schuurband
Deze algemene schuurband is voornamelijk ontworpen om koolstofstalen bankschaven, beeldhouwgereedschappen en schaafbeitels te slijpen. Ook geschikt voor ‘High Speed’ stalen gereedschappen. Deze banden hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding. Werk via de verschillende korrels naar het bereiken van een fijne afwerking.
Verkrijgbaar in korrel: 60, 120 en 240.

Zirconium schuurband
Deze schuurband is speciaal ontworpen voor HSS gereedschap, boor- en freesbits. De schuurband met korrel 60 tackelt de meest beschadigde oppervlakken. De schuurband met korrel 120  zorgt voor een perfecte snijkant en afwerking.
Verkrijgbaar in korrel: 60 en 120.

Ceramic schuurband
Deze schuurband is van slijtvast materiaal en is een uitstekende keuze voor het reprofileren van beschadigde gereedschappen. De grovere korrel 60 is een efficiënte keuze voor het verwijderen van materiaal terwijl de fijnere korrel 120 zorgt voor een goede afwerking. Slijtvast en zeer praktisch!
Verkrijgbaar in korrel: 60 en 120.

Diamond schuurband
De diamant schuurband biedt het summum in schuurtechnologie! Duurzaam en flexibel. De diamanten deeltjes zijn zo gerangschikt dat het zorgt voor een lange levensduur en maakt de band uitstekend geschikt voor het slijpen van de meest moeilijke materialen. Deze band is zeer allround en geschikt voor elk soort materiaal.

Steven op 07-03-2020 uit Zevenbergschen Hoek

Vanmorgen deze machine gekocht en ik ben nu al helemaal verkocht. Geweldig apparaat. Tevens erg goed geïnformeerd in de winkel door kundig personeel. Aanvankelijk was ik van plan een Tormek slijpmachine te kopen, maar op advies toch voor de Sorby Pro Edge gegaan. En mijn draaibeitels zijn nog nooit zo scherp geweest. Ik zal hem wat langer moeten gebruiken om er echt meer over te kunnen vertellen. Wat ik wel gezien heb is dat ik een aantal korte beitels hebben die ik met geen mogelijkheid hierop kan slijpen. Maar ik zag dat Sorby een korte steun verkoopt dus daarmee zal het wel lukken. Het slijphulpstuk voor draaibeitels werkt ook fijn. Nog wel even wennen. Uit de hand lijk ik een iets fijnere hoek te krijgen dan uit het hulpstuk.


Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.