Stationair slijpen

Stationair slijpen
« Terug naar overzicht

Tormek T8 natslijpmachine

 • Artikelnummer: 24795
 • Prijs per stuk: € 672,00 incl. BTW
 • Aanbieding prijs per stuk:
 • € 590,00 incl. BTW
  € 487,60 excl. BTW
 • Aanbieding tot: 30 juni 2020
 • Verzendkosten € 0,00
 • Aantal:
 • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
 • Bekijk onze combinaties  Bekijk onze combinaties
 • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Opgenomen vermogen: 200 Watt
Voltage: 230 Volt
Slijpsteen: Ø 250 x 50 mm, asgat Ø 12 mm, korrel 220
Wetschijf: Ø 220 x 31 mm

Draaitijd: continue, zonder overhit te raken
Geluidsniveau: 54 dB

Materiaal: volledig zinken behuizing met zijkanten van ABS plastic
Afmetingen:
L270 x B270 x H330 mm
Gewicht: 14,8 kg

De Tormek T-8 natslijpmachine wordt standaard geleverd inclusief de volgende accessoires en toebehoren:
- hoekinstelmal WM-200 
- gradatiesteen SP-650 
- slijpsteen SG-250
- lederen wetschijf LA-220
- wetpasta PA-70
- olie voor de lederen wetschijf
- universele steun
- water chute (waterglijbaan)
- EzyLock (om eenvoudig de slijpsteen vast te draaien) 
- diamant afdraai-inrichting TT-50 
- de vernieuwde rechte beitelhouder SE-77
- instructie dvd (meertalige ondertiteling, ook Nederlands) 
- handboek: Natslijpen van snijdend gereedschap (Nederlandstalig)

De Tormek natslijpmachine is als een spin in een web van accessoires! In feite is de machine de kern van een goed doordacht systeem. Er zijn zoveel toebehoren leverbaar dat u zelden voor verrassingen komt te staan. Vrijwel alle gereedschappen kunt u slijpen: van bijl tot schilmes, van snoeischaar tot guts!

Bent u een houtdraaier? Dan is de Tormek T8 de beste keuze voor u! De bredere steen zorgt ervoor dat u uw houtdraaibeitels in één beweging kunt slijpen en wetten. De T-8 is ontworpen voor het zwaardere slijpwerk en kan continue draaien zonder overhit te raken.

Tormek T-8 upgrades:
Tormek T-8 maximaliseert de precisie dankzij de revolutionaire volledig gegoten behuizing die minimale speling voor de Universele ondersteuning garandeert. Dit geeft u de best mogelijke omstandigheden om te slagen met uw slijpen. Tormek's unieke aandrijfsysteem is efficiënt en slaagt erin om een constante snelheid te houden, zelfs onder volle belasting. De Tormek Original Slijpsteen scherpt alle kwaliteiten van staal, inclusief HSS. De machine is voorzien van een aantal uitgewerkte details zoals steenvergrendeling met EzyLock, een waterbak met lift en een uitneembare magnetische schraper voor een efficiënte reiniging.

Op het nieuwe T-8-model heeft Tormek de vorige gemonteerde steunen geïntegreerd in de volledig gegoten behuizing. Dit staat garant voor minimale speling voor de universele steun; een innovatie ter beheersing van de verscherping verbetert en vergroot de nauwkeurigheid van de uiteindelijke resultaten.

Voor lange tools die het water over de rand (zoals koksmessen en schaafbeitels) druppelen, kunt u de 'water chute' toevoegen. Zet het breedste deel van de chute in het midden van de bak en de waterglijbaan zal het water weer direct in de bak laten lopen, zelfs met het langste gereedschap!

De verwijderbare schraper is voorzien van een sterke magneet, deze trekt de verwijderde stalen deeltjes van de geslepen instrumenten aan. Dit houdt uw steen schoon. Deze kleine stalen deeltjes worden anders in het stenen oppervlak gedrukt en kan de verscherping beïnvloeden. Wanneer u de waterbak schoonmaakt, vindt u dat de meeste van deze stalen deeltjes op de magneet zitten. Wanneer u de schraper verwijdert, zal de magneet de stalen deeltjes loslaten en kunt u gemakkelijk de bak reinigen.

Inclusief vernieuwde SE-77 rechte beitelhouder. Nieuw aan deze versie is dat de beitelhouder verstelbaar is voor alle maten beitels. Zo zit uw beitel strak in de houder en kan deze niet meer verschuiven tijdens het slijpen en wetten.

Tip!
Laat een ronde watersteen nooit in het water staan. Wanneer u dat wel doet staat een gedeelte in het water en een deel niet. Hierdoor 'verzakt' de steen en wordt deze ei-vormig. Als dat wel is gebeurd, is de steen weer rond te krijgen met een afdraaiinrichting, want dit heeft anders effect op het slijpresultaat Laat na gebruik de steen dan ook even ronddraaien zonder water, zodat dit er uit gaat en laat de machine dan droog staan!

Daarnaast kan een steen een lichte zijwaartse slingering vertonen. Dit heeft te maken met het productieproces van de stenen en heeft geen invloed op het slijpresultaat.

Let op!
Is de slijpsteen niet 100% rond? Rits de slijpsteen dan eerst!

Het natslijpsysteem voorkomt het 'verbranden' van de gereedschappen, waardoor de scherpte lang behouden blijft. Doordat de machine laagtoerig is en nauwkeurig is af te stellen, is deze zeer geschikt voor fijn werk, zoals bij het slijpen van gutsen. De kans op fouten is vrijwel nihil. U geniet niet alleen van een kwaliteitsmachine, maar ook van gereedschappen waarmee het prettig werken is!

De Tormek SuperGrind T-8, het grote model, is geschikt voor continue gebruik en wordt aanbevolen voor het natslijpen van onder andere HSS staal. De Tormek SuperGrind T-8 heeft een stabiele bodem en is trillingarm, waardoor u prettig kunt slijpen en wetten. De Tormek SuperGrind T-8 heeft een zinken behuizing, een draagbeugel en een grote slijpsteen en wetschijf.

Standaard ontvangt u 7 jaar garantie op de Tormek T-8!

In vergelijking met de 'oude' Tormek 2006, heeft de Tormek T-8 roestvaststalen assen. Omdat het een natslijpmachine is, kwam het voor dat de assen waar de steen op draait ging roesten. Bij deze natslijpmachine zal dat niet meer gebeuren.

Daarnaast zit er een eindstop op de universele steun. Hierdoor schiet het slijphulpstuk niet van de stang af!

Thomas Verhaag op 21-09-2019 uit Oldenzaal

Echt een super apparaat. het doel van dit apparaat is om je beitels scherp te krijgen door ze te honnen en niet te slijpen! Het duurt namelijk eerst even wat tijd om alles op orde te krijgen, maar na de hand heb je altijd je gereedschap goed scherp. Dit systeem biedt veel uitbreidings mogelijkheden afhankelijk van je doel. In mijn geval het hulp set voor houtdraaiers.
Verder wordt er een paar keer per jaar bij Baptist door Tormek een uitleg cursus gegeven. Hier kan je vragen stellen en zien hoe en wat je met dit systeem allemaal kan. Dit is een koop waar je de rest van je leven plezier van zal hebben.
Verdere plus punten:
Het is modulair dus als er ooit een T10 of een T12 zou zijn, dan kan je altijd nieuwe gereedschap gebruiken op een oudere systeem. Top kwaliteit!

Arthur op 20-01-2018 uit Wageningen

De T7 was een flinke investering 3 jaar geleden. In de afgelopen jaren ook nog meerdere kits met accessoires gekocht voor o.a. gutsen en houtdraaien, vlakbankmessen, de algemene set en de zwarte slijpsteen voor had. Geen spijt van gehad. Bij een happer in een hss vlakbankbeitel ben je er erg lang aan het slijpen, net als bij het vormen van een houtdraaiguts, maar alles wordt oh zo scherp. Mijn schaven, beitels, keukenmessen, gutsen, schraapstalen, scharen enz. Alles wordt er perfect op geslepen. Als je de bouw van de tormek vergelijkt met de goedkope Chinese kopiën snap je waarom ie zoveel duurder is. Alles is preciezer. Zeker ook voor een beginnend Houtbewerker een goede investering. Met bot gereedschap is de liefde voor de hobby snel over.

Jacques op 29-08-2014 uit Utrecht

Inderdaad ook ik heb lang getwijfeld over de aanschaf, door de hoge prijs. Maar ik heb de machine nu enkele weken in bedrijf.
Na het slijpen op mijn oude machine was ik vaak uren bezig met het wetten van mijn gereedschap. Door de vaak ruwe structuur sleten ook dure diamantstenen relatief snel. De Tormek T7 is werkelijk de Rols Royce onder de natslijpmachines. Als het gereedschap eenmaal in vorm gebracht is het wetten nog een fluitje van een cent. Scheelt mij uren. Door de bijzonder doordachte hulpstukken en het zeer snel kunnen instellen op de machine,
ben ik zeer overtuigd dat dit zijn geld meer dan waard is. Kortom geweldig!

Peter op 08-07-2014 uit Helmond

Lange tijd op de wip gezeten voordat ik besloot voor de Tormek T7 te gaan. De prijs dus!
Wilde de machine gebruiken voor het slijpen van koksmessen, houtbeitels, scharen en metaalboren.
Resultaat: werkelijk vlijmscherpe messen, beter dan ik ze vaak terug kreeg van 'professionele' slijperijen. Vooral het wetten op de (bijgeleverde) lederen schijf maakt een perfect gladde en scherpe snede.
Een zeer beheersbaar en reproduceerbaar slijp- en wetproces, er is duidelijk nagedacht door Tormek over deze machine en zijn hulpstukken.
Scharenhulpstuk en borenslijphulpstuk nog niet geprobeerd maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze ook aan de (hooggespannen) verwachtingen zullen voldoen.

Kortom: een ABSOLUTE AANRADER!!!!


Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

Combinaties

 • Tormek T8 natslijpmachine
  € 590,00 incl. BTW

  € 487,60 excl. BTW
 • +
 • Tormek HTK-806 slijphulpstukken accessoireset
  € 179,00 incl. BTW

  € 147,93 excl. BTW
 • =
 • Tormek T8 + HTK-806 accessoireset

  € 769,00 incl. BTW

  € 635,54 excl. BTW

 • Tormek T8 natslijpmachine
  € 590,00 incl. BTW

  € 487,60 excl. BTW
 • +
 • Tormek TNT-808 8-delige slijphulpstukken accessoireset voor houtdraaiers
  € 235,00 incl. BTW

  € 194,21 excl. BTW
 • =
 • Tormek T8 + TNT-808 accessoireset

  € 825,00 incl. BTW

  € 681,82 excl. BTW

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.