Kirschen steekbeitels (vouw binnen)

Kirschen steekbeitels (vouw binnen)
« Terug naar overzicht

Kirschen rechte guts / hol vouw binnen 20mm

  • Artikelnummer: 21973
  • Prijs per stuk:
  • € 33,20 incl. BTW
    € 27,44 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Model: recht
Snede: vouw binnen
Breedte: 20 mm
Totale lengte: 285 mm
Klinglengte: 150 mm
Handvat: 135 mm

Waarom een Kirschen beeldhouwguts?

Met een Kirschen beitel koopt u een stuk gereedschap dat geheel handmatig gesmeed is! Deze werkwijze, met respect voor het materiaal, is de basis voor gereedschap van topkwaliteit waarvan u lange tijd zult genieten! De hoogwaardige homogene kwaliteit van het staal, een legering met een hoog koolstofgehalte, vervaardigd volgens de normen van Kirschen, wordt gegarandeerd door de elektronische bewaking die tijdens het smeed- en hardingsproces plaats vindt.

 

De vouw is machinaal geslepen en de klingen zijn hoogglans gepolijst, hetgeen het naslijpen en wetten vergemakkelijkt! De stalen schacht van de beeldhouwgutsen is aangepast aan de maat van de guts: lichter (ook in gewicht!) voor de smalle maten, zwaar voor de grotere maten omdat deze vaak in combinatie met een klopper gebruikt worden en daardoor aan grotere krachten blootgesteld worden. Niet alleen de schacht, maar ook het achthoekige beukenhouten handvat is aan de maat en de vorm van de guts aangepast.

 

Bovendien is het handvat voorzien van een metalen ring die het splijten van het handvat verhindert indien met een klopper gewerkt wordt. Door de grote variëteit in maten (tot 35 – 40 mm breed, afhankelijk van de vorm), vormen (rechte, schuine, vlak gebogen tot diep gebogen, v-vorm, etc.) en modellen (vlak, lang gekropt of kort gekropt) vindt u bij Kirschen altijd een beeldhouwguts die aan uw wensen voldoet! Kirschen is een gereedschappenfabrikant die weet hoe verlegen u om een bepaald stuk gereedschap kunt zitten! Daarom zijn de levertijden kort, zelfs in het onverhoopte geval dat Baptist Online Shop even geen voorraad van een bepaald model heeft!

 

Voor de enthousiast beginnende beelhouwers en houtsnijders:

De beeldhouwguts is het ideale gereedschap voor de beginnende beeldhouwer en houtsnijder. Indien u met dit langere gereedschap, dat langer is dan een handpalmguts, vertrouwd bent geraakt, zult u merken dat de gewenning aan een handpalmguts slechts korte tijd in beslag neemt! Start u daarentegen met handpalmgutsen om vervolgens met beeldhouwgutsen te gaan werken, dan zult u op veel tegenvallers en een langdurig gewenningsproces stuiten!

 

Onderhoud

Voor het veilig werken met een guts is vereist dat deze scherp is! Stompe gutsen vergen veel kracht en schieten op de meest onverwachte momenten uit! Meestal blijkt dan dat ‘stomp’ een betrekkelijk begrip is! Als u merkt dat uw guts niet meer scherp is, dan volstaat in de meeste gevallen het wetten van de guts. Is er echter een beschadiging door een spijker of door een val van de guts ontstaan, dan zult u eerst moeten slijpen en vervolgens wetten om de bramen te verwijderen.

 

Gebruikt u voor het slijpen een sneldraaiende werkbankslijpmachine, probeer dan te voorkomen dat de guts verbrandt. Met gevoel werken en regelmatig de guts afkoelen (niet met water want dan koelt de guts te snel af!) zijn een vereiste! Er zijn veel hulpmiddelen om onder de juiste hoek te slijpen en te wetten en ook langzaam draaiende machines die het verbranden van de guts uitsluiten. Met deze machines (die aan de basis van het Tormek- en van het Kochsysteem staan) kunt uw gutsen bovendien perfect wetten! In de afdeling Slijpen en Wetten van Baptist Online Shop vindt u alle informatie. De fijne kneepjes van het slijpen en wetten leest of ziet u in de vele boeken en videobanden die dit dankbare werk behandelen!

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.