Stanley steekbeitels

Stanley steekbeitels
« Terug naar overzicht

Stanley 8 delige SweetHeart SW steekbeitelset incl. lederen foudraal

  • Artikelnummer: 3626727
  • Prijs per stuk:
  • € 139,00 incl. BTW
    € 114,88 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 1-16-793

 

Breedte: 3, 6, 10, 13, 16, 19, 26 en 32 mm (1/8", 1/4", 3/8", 1/2", 5/8", 3/4", 1" en 1 1/4")

Totale lengte: 220 - 260 mm
Lengte kling: 130 - 170 mm

Handvat: haagbeuken

 

Inclusief lederen foudraal

 

Made in England!

De Stanley SweetHeart steekbeitel zijn de reproductie van de originele 750-serie steekbeitels. De SweetHeart beitels worden geproduceerd in Engeland. Het haagbeuken houten handvat ligt prettig in de hand en is voorzien van een kwaliteitsstaal met een hoog koolstofgehalte (Rockwell 57-62). De kanten van de beitel zijn afgeschuind.

Wanneer u de beitels regelmatig wet, zullen de beitels langer scherp blijven en is het slijpen van de beitels minder vaak vereist.

Made in England!

Let op! Dit model steekbeitel heeft van oudsher een los handvat. Bij het gebruik ervaart u daar geen hinder van, vaak gaat deze vanzelf vast zitten. Doordat hout en metaal kan werken, kan het gebeuren dat het hout knapt bij temperatuur verschillen (wanneer het handvat te vast op het metaal zou zijn gemaakt), dat is een reden waarom dit model van vroeger uit een los handvat heeft.


Cas van der Beek op 08-08-2019 uit Amersfoort

Dit is een mooie set beitels van Stanley, zeker voor de aanbiedingsprijs. De houten handvatten zijn zeer mooi afgewerkt, de beitels liggen lekker in de hand (niet te zwaar) en de leren hoes is van goede stevige kwaliteit.

Er zijn wel een paar puntjes om op te letten:

- De beitels zijn rechtstreeks uit de verpakking niet (erg) scherp, je moet dus wel even de tijd nemen om ze mooi te slijpen/wetten. Dit gaat echter vrij makkelijk; met weinig moeite kan je ze erg mooi scherp krijgen. Heb je thuis (nog) geen spullen om te slijpen, dan zijn de beitels van Pfeil misschien een betere keus; die komen naar mijn ervaring altijd vlijmscherp uit de fabriek.
- De losse handvatten is even wennen: één van de beitels viel bijna op de grond toen het handvat loskwam. Even goed vastzetten voor je ze gaat gebruiken!
- Ik kreeg twee keer een 19mm, ipv 19 en 16. Dat is echter niet echt een probleem.

Al bij al is het een prima set beitels, ik denk dat ik er nog lang plezier van ga houden!

Arthur op 20-01-2018 uit Wageningen

Na deze set meer dan een jaar te hebben gebruikt ben ik er nog steeds erg blij mee. De beitels hadden na aanschaf weinig werk op de slijpsteen nodig om de rug te vlakken en te polijsten. Ik krijg de beitels veel scherper dan mijn nooitgedagt beitels en ze blijven ook veel langer scherp. De liggen goed in de hand en lenen zich goed voor zeer precies werk. De foudraal houdt de beitels goed op zijn plek en is van een goede kwaliteit leer. Een van mijn betere aankopen en heel prettig om te merken dat Stanley echt zijn best heeft gedaan een kwaliteitsproduct neer te zetten. Absoluut een aanrader.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.