Steek- en hakbeitelsets

Steek- en hakbeitelsets
« Terug naar overzicht

Lie Nielsen steekbeitelset in lederen foudraal

  • Artikelnummer: 32890
  • Prijs per set:
  • € 329,00 incl. BTW
    € 271,90 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Breedte: 6, 10, 13, 19 mm
Lengte: 230 mm
Beitelhoek: 30º
Materiaal beitel: cryogeen gehard A2 staal
Materiaal handvat: haagbeuken

Vijfdelige steekbeitelset van Lie-Nielsen met bladen van cryogeen gehard A2 staal met breedtes van 6, 10, 13 en 19 mm. De beitels beschikken over een haagbeuken handvat en zijn perfect afgewerkt. Hierdoor zijn de beitels ideaal voor bijvoorbeeld (fijn) timmerwerk en het maken van muziekinstrumenten.

De zijkanten van de beitels zijn parallel en smal, waardoor u ook in smalle ruimtes perfect kunt hakken. De Lie-Nielsen steekbeitels zijn geslepen in een hoek van 30°, deze kunt u aanpassen naar gelang het gebruik en de houtsoort.

Wordt geleverd in een lederen foudraal. Voor het veilig opbergen en makkelijk meenemen van uw beitels.

Tip: Wanneer u de beitel regelmatig wet, zal de beitel langer scherp blijven en is het slijpen van de beitel minder vaak vereist.

Let op: Deze steekbeitels hebben van oudsher een los handvat. Bij het gebruik ervaart u daar geen hinder van, vaak gaat deze vanzelf vast zitten. Doordat hout en metaal kan werken, kan het gebeuren dat het hout knapt bij temperatuurverschillen (wanneer het handvat te vast op het metaal zou zijn gemaakt), dat is een reden waarom dit model van vroeger uit een los handvat heeft.

Lie-Nielsen

In 1981 start Lie-Nielsen in Warren (Maine, Verenigde Staten) met de ambachtelijke productie van handgereedschappen. Het doel was en is topkwaliteit te vervaardigen en gereedschappen uit vervlogen tijden nieuw leven in te blazen. Gereedschappen die ondanks het feit dat zij hun nut hadden bewezen door hun aanvankelijke fabrikanten, zoals Stanley en Record, uit productie zijn genomen.

 

Voor het leven!

Wie een Lie-Nielsen schaaf ziet herkent onmiddellijk de topkwaliteit. Ook de niet-gereedschappenkenner! Met een Lie-Nielsen schaaf koopt u een stuk gereedschap voor het leven. En voor dat van volgende generaties!

 

Bekijk de demonstratie video:

 

 

Bekijk de demonstratie video over het slijpen van de steekbeitel:

 

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.