Houten werkbanken

Houten werkbanken
« Terug naar overzicht

Lie-Nielsen houten werkbank standaard rechtshandig

  • Artikelnummer: 24519
  • Prijs per stuk:
  • € 3.800,00 incl. BTW
    € 3.140,50 excl. BTW
  • Verzendkosten € 59,00
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 1-BL-LN-7

Lengte: 2130 mm (incl. klem)
Breedte: 610 mm (excl. klem)
Hoogte: 890 mm (35")
Tafelbladdikte: 100 mm (4")

Materiaal: esdoorn, ongelakt, met vierkante gaten

Klembereik werkbankklemmen:
Klem voorkant: max. 210 mm (8 1/4")
Klem zijkant: max. 152 á 178 mm (6-7")

Gewicht: 154 kg

Lie-Nielsen werkbanken zijn normaliter niet in Nederland verkrijgbaar. Deze rechtshandige uitvoering van de 'Standard' Lie-Nielsen werkbank is één van de twee Lie-Nielsen werkbanken die in Nederland verkrijgbaar is. De linkshandige werkbank is verkocht.

Een werkbank is een van de belangrijkste onderdelen van een werkplaats. Een werkbank moet vlak, stabiel en zwaar zijn om alle werkzaamheden met gemak te kunnen opvangen. De ‘rechtshandige’ Lie-Nielsen werkbank voldoet aan al deze eisen. Deze werkbank is gebouwd om minimaal één leven lang mee te gaan.

Ontwerp
De 2130 millimeter lange werkbank is uitgerust met twee grote klemmen. Aan de korte zijde is hij voorzien van een grote “Chain-Drive Shoulder Vise” klem van circa 203 mm diep, met kettingaandrijving. Aan de lange zijde bevindt zich een onconventioneel “no L-block” Tail Vise met een diepte van circa 165 millimeter.

Aan de lange zijde zijn gaten geboord voor rechthoekige werkbankklemmen van circa 29 x 24 millimeter. Het werkblad en de rechter voorpoot van de werkbank zijn tevens voorzien van 19 mm gaten voor ‘holdfast’ werkbankklemmen. Zie bijlage voor de positionering van de ‘holdfast’ gaten.

De werkbank wordt geleverd met twee wringstokken en twee houten rechthoekige werkbankklemmen (bench dogs).

Materiaal
Lie-Nielsen werkbanken zijn zeer solide en hebben een eenvoudig ontwerp. Ze hebben geen gereedschapsbakken en andere aankleding, maar alléén een groot werkoppervlak. De werkbanken zijn gemaakt van hard Esdoornhout, een inheemse houtsoort (VS) die zeer stabiel, zwaar en sterk is.

Onderhoud
Het werkblad van deze werkbank is 100 mm dik. Het werkblad is machinaal gevlakt en heeft een maximale afwijking van 0,25 millimeter. Lie-Nielsen raadt aan om het werkblad te vlakken wanneer nodig (circa elke twee jaar). Het sterke onderstel is verbonden door middel van pen- en gatverbindingen.

Lie-Nielsen werkbanken zijn afgewerkt met een traditioneel mengsel van drie kwalitatief hoogwaardige oliën. Deze afwerking beschermt het werkblad, maar maakt het niet glad. Breng regelmatig een nieuwe laag olie aan.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.