Japanse zagen

Japanse zagen
« Terug naar overzicht

Gyokucho Razorsaw Dozuki Komame crosscut en zwaluwstaartzaag 180 mm

Fabrikantnummer: 292

Type: Dozuki
Tanden: crosscut
Zaagbladlengte: 180 mm
Zaagbladdikte: 0,3 mm
Tanden per inch: 25,4 tpi

Geschikt voor o.a.:
 algemeen hout, OBS, gelamineerd hout, MDF-plaat, bamboe en multiplex

Gyokucho zagen uit de 180 serie zijn compacte zagen: ontworpen om in de gereedschapskist te passen. Deze 180 Komame zaag is een Dozukizaag. Het heeft een modern gevormd blad van 180 mm lang en 0,3 mm dik, en een zeer fijne vertanding van 25,4 tpi. De zaag wordt aangeraden voor het zagen van accurate zwaluwstaartverbindingen. O.a. geschikt voor algemeen hout, OBS, gelamineerd hout, MDF-plaat, bamboe en multiplex. 

Gyokucho zagen met antisliphandvat hebben een ingebouwde schroef die het zaagblad vergrendelt. De zaagbladen uit de 180 serie zijn hierdoor zeer eenvoudig te verwisselen.

De crosscut tanden zijn opgesteld in twee rijen. De randen zijn puntig en scherp. Crosscut tanden snijden door het hout. Het is ook mogelijk om met crosscut tanden diagonaal te zagen. Het is niet mogelijk om met crosscut zagen netjes te schulpen; de scherpe tanden snijden de houtvezels in te kleine stukken.

De tanden staan niet op gelijke hoogte van elkaar. Gyokucho gebruikte voor deze zaag een 'Hijirime' techniek, waarbij er kleine variaties zijn in de hoogte van de tanden. De lagere tanden zagen niet, maar zorgen voor een goede afvoer van houtzaagsel en zaagstof. Door het gebruik van deze techniek beweegt de zaag moeiteloos door het materiaal. De tanden zijn bovendien licht gezet, wat ervoor zorgt dat de zaag niet vastloopt.

Deze gezette tanden hebben een korte hittebehandeling ondergaan. Gedurende 0,003-0,005 seconden zijn de tanden blootgesteld aan een elektrische schok van 27.12 MHz. Dit creëert een oppervlaktehardheid van Hv 900~1200, terwijl de binnenzijde van de tand flexibel blijft.

De trekkende zaagbeweging van een Japanse zaag is niet alleen minder vermoeiend en dus comfortabeler, maar houdt het zaagblad ook op trekspanning waardoor de kans op verbuigen of breken van het blad nihil is. Bovendien biedt de trekkende zaagbeweging de mogelijkheid om een zeer dun en hard zaagblad toe te passen, waardoor enerzijds een smalle zaagsnede wordt verkregen (vergt weinig kracht bij het zagen!) en anderzijds het voordeel ontstaat van een lange standtijd van de zaagtanden.

Segers op 13-06-2019 uit Prinsenbeek

Prima zaag maar door de rug niet te gebruiken in combinatie met een zwaluwstaartmal/geleider

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

Combinaties

 • Gyokucho Razorsaw Kataba Atsuba crosscut zaag ronde neus 180 mm
  € 23,50 incl. BTW

  € 19,42 excl. BTW
 • +
 • Gyokucho Razorsaw Ryoba rip en crosscut zaag 180 mm
  € 26,00 incl. BTW

  € 21,49 excl. BTW
 • +
 • Gyokucho Razorsaw Dozuki Komame crosscut en zwaluwstaartzaag 180 mm
  € 29,90 incl. BTW

  € 24,71 excl. BTW
 • =
 • Gyokucho zagenset

  € 55,90 incl. BTW

  € 46,20 excl. BTW

  Uw voordeel:

  € 23,50  incl. BTW

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.