Japanse zagen

Japanse zagen
« Terug naar overzicht

Gyokucho Razorsaw TS129 dozuki trekzaag 0,15 mm dun, 180 mm

  • Artikelnummer: 32309
  • Prijs per stuk:
  • € 109,00 incl. BTW
    € 90,08 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: TS129

Type: Dozuki
Tanden: rip
Zaagbladlengte: 180 mm
Maximale zaagdiepte: 40 mm
Zaagbladdikte: 0,15 mm
Breedte zaagsnede: 0,25 mm
Tanden per inch: 25 tpi

De Gyokucho Razorsaw TS129 zaag is een Dozukizaag met een ultra dun zaagblad van slechts 0,15 mm en een zeer fijne vertanding van 25 tpi. Een verfijnde zaag voor eersteklas precisieschrijnwerk.

De Gyokucho Kami No Utsuwa zaag met wit eiken handvat heeft een ingebouwde schroef die het zaagblad vergrendelt. Het zaagblad is hierdoor zeer eenvoudig te verwisselen.

De zaag is voorzien van rip tanden met afwisselend bovenste schuine randen voor uitstekende prestaties in alle richtingen van de houtnerf.

De gebruikelijke Gyokucho verfijningen zijn aanwezig. Een vernikkeld zaagblad tegen hars en corrosie, individueel geharde tanden met een harde kern, snijvlakken harder dan een vijl en een nauwkeurige instelling zodat de zaag recht en zuiver zaagt.

De TS129 is voorzien van een massief Japans wit eiken handvat. Dit brengt de balans van de zaag dichterbij uw lichaam en door uw greep omhoog of omlaag te bewegen kunt u kiezen hoeveel van het gewicht van de zaag over de tanden verdeeld is. Terughoudend voor zeer nauwkeurige resultaten of uw hand verder naar beneden om te zagen met meer snelheid en vertrouwen.

Aanbevolen voor gebruikers die al enige ervaring hebben met het gebruik van Japanse zagen.

De trekkende zaagbeweging van een Japanse zaag is niet alleen minder vermoeiend en dus comfortabeler, maar houdt het zaagblad ook op trekspanning waardoor de kans op verbuigen of breken van het blad nihil is. Bovendien biedt de trekkende zaagbeweging de mogelijkheid om een zeer dun en hard zaagblad toe te passen, waardoor enerzijds een smalle zaagsnede wordt verkregen (vergt weinig kracht bij het zagen!) en anderzijds het voordeel ontstaat van een lange standtijd van de zaagtanden.

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.