Lintzaagmachines

Lintzaagmachines
« Terug naar overzicht

Laguna lintzaagmachine 14|BX 230 volt 1860 Watt - nieuwe levertijd september (prijs onder voorbehoud*), levertijd juli (uitverkocht)

Fabrikantnummer: MBAND14BX220-250

Opgenomen vermogen: 1860 Watt (2,5 pk)
Spanning: 230 Volt, 50 Hz

Afmetingen met onderstel: 755 x 713 x 1790 mm
Grondmaat onderstel:
576 x 446 mm
Afmetingen werktafel:
406,4 x 546 mm
Max. tolerantie tafelblad: 0,5 mm
Werktafel instelling
: -7º tot +45º
Track in werktafel:
9 x1 9mm (3/8” x 3/4”)

Werkhoogte: 965 mm

Maximale zaaghoogte: 330 mm
Maximale doorlaatbreedte:
345 mm

Zaagsnelheid: 1420 meter/minuut
Diameter zaagwiel:
Ø 355 mm
Zaagbandlengte:
2920 mm
Zaagbandbreedte:
3 - 19 mm

Afzuigslang aansluiting: Ø 100 mm

Gewicht: ca. 123 kg
Afmetingen van de verpakking:
675 x 615 x 1855 mm

Bij de levering inbegrepen:
- Starrett Woodpecker lintzaagblad 2920 x 13 mm x 0,55 mm x 4 tpi
- parallelgeleider
- handleiding

Optioneel verkrijgbaar:
- transportinrichting
- verstekgeleider
- andere maten zaaglinten

Let op: Bij het aanzetten van de machine, kan het zijn dat u een piep hoort. Dit is de rem. Dit heeft geen nadelige gevolgen op de onderdelen in de machine. 

Let op: De machine op de overzichtsfoto is het USA model, de Europese versie verschilt hiervan.

* De verwachte levering in juli is volledig vergeven. Nieuwe voorraad is beschikbaar in september. De prijs wordt later vastgesteld (afhankelijk van grondstof, fabricage en vervoer) en zodra bekend met u overlegd. 

De Laguna 14BX lintzaagmachine is een machine die niet misstaat in de werkplaats. De Laguna 14BX is een zwaardere, nog stabielere uitvoering dan de 14|12 machine. De 14BX is zwaarder in gewicht, heeft een sterkere motor (1860 Watt/ 2,5 pk), een behuizing en onderstel uit één frame en een voetrem. Daarnaast heeft u met deze machine een maximale zaaghoogte van 330 mm en een doorlaatbreedte van maximaal 345 mm!

De krachtige 1860 watt inductiemotor kan diepe zaagsnedes moeiteloos aan. Met de motorrem staat het zaaglint snel stil wanneer u de machine uitschakelt. Met de voetrem aan de zijkant kunt u deze voorzichtig nog sneller tot stilstand brengen.

De solide gietijzeren wielen zijn uitgebalanceerd. Zij zijn voorzien van polyurethaan banden, die koeler blijven en duurzamer zijn dan conventionele rubberbanden. Tegen het onderste wiel is een borstel bevestigd die het zaaglint schoon houdt. Het bovenste wiel is kantelbaar, waardoor u de machine eenvoudig kunt uitlijnen. Bij een gesloten kast kunt u de zaagpositie en -spanning controleren door de twee ramen aan de voorzijde en de zijkant van de kast.

De machine is voorzien van een spanhendel om het zaagblad eenvoudig te spannen en ontspannen. Met de goed zichtbare spanningsindicator stelt u de machine altijd op de juiste spanning af, wanneer dat nodig is.

De tafel is vervaardigd van gepolijst gietijzer. De 406,4 x 546 mm grote tafel is gemonteerd op een dubbele zware geleider. Deze geleider maakt het mogelijk om de tafel te kantelen van -7° tot +45°. De sterke 140 mm hoge aluminium aanslag op het blad zorg ervoor dat het werkstuk volledig wordt ondersteund. De aanslag kan 90° worden gekanteld, om ook lage werkstukken te ondersteunen. De geanodiseerd aluminium inlegplaat in de tafel is voorzien van fijninstelling om deze volledig vlak aansluitend met het tafelblad te maken.

De unieke keramische 10-punts zaagbladgeleiding van de Laguna is eenvoudig in te stellen. Keramiek slijt nauwelijks en is erg glad. Deze zaagbladgeleiding zorgt voor nauwkeurige snedes, zelfs in grote stukken hout.

Let op: Bij het aanzetten van de machine, kan het zijn dat u een piep hoort. Dit is de rem. Dit heeft geen nadelige gevolgen op de onderdelen in de machine. 

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.