Lintzaagmachines

Lintzaagmachines
« Terug naar overzicht

Record BS350S lintzaagmachine incl. onderstel - levertijd juni/juli

Opgenomen vermogen: 1400 Watt
Afgegeven vermogen: 1120 Watt
Spanning: 230 Volt, 50 Hz

Afmetingen met onderstel: hoogte 1795 mm x breedte 880 mm x diepte 780 mm
Grondmaat onderstel:
700 mm x 540 mm
Afmetingen werktafel: 548 mm x 500 mm

Werkhoogte: 998 mm (circa 1 meter)

Zaagtafel-zwenkbereik: ntb

Maximale zaaghoogte: 230 mm
Maximale doorlaatbreedte: 340 mm

Zaagsnelheid
: 380-820 meter/min
Diameter zaagwiel: Ø 350 mm
Zaagbandlengte: 2.630 mm
Zaagbandbreedte: 6 - 19 mm

Afzuigslang aansluiting: Ø 100 mm

Gewicht: ca. 100 kg
Afmeting verpakking 1: 57 x 62 x 9 cm
Afmeting verpakking 2: 123 x 40 x 58 cm

Bij de levering inbegrepen:
- onderstel
- parallelgeleider
- verstekgeleider
- lintzaagblad 2630 x 10 mm
- instructie DVD (engelstalig)

De Record BS350S wordt geleverd inclusief onderstel en Record Power geeft vijf jaar fabrieksgarantie op de machines.

De Record Power BS350S lintzaagmachine is een robuuste en stabiele machine met gietstalen wielen. De “rug” bestaat uit twee samen gelaste kokers waardoor deze meer kracht aankan. Het werkblad en de zaag zijn door middel van stelwielen en een spansysteem tot 100% accuraat in te stellen.

Het gepolijste stalen werkblad heeft een afmeting van 548mm bij 500mm. Het gietstalen blad heeft zes maanden gerust, zodat het niet zal vervormen. Daarna is het vlakgefreesd en gepolijst. Door het polijsten hebben vette vingers en andere vuiligheden minder impact op het werkblad, echter dient u het werkblad regelmatig te onderhouden.

In het werkblad zitten twee T-groeven. Hierin kunt u links en rechts van het zaagblad de verstekaanslag schuiven. Naast de twee T-groeven is er ook een parallelgeleider aanwezig op het werkblad, met een dik aluminium profiel en een stalen bevestiging waarmee de geleider stabiel op het werkblad kan worden geplaatst.

De Record Power BS350S is een lintzaagmachine waarmee u gemakkelijk aan de slag kunt. Op de bijgeleverde DVD en de handleiding is te zien hoe u de machine in elkaar zet hoe u ermee kunt werken. Als de machine geleverd is, moet deze nog deels in elkaar gezet worden. Het voordeel hiervan is dat u de machine leert kennen en weet waarvoor elk onderdeel dient. 

Achter het wiel in de kast zit een extra mogelijkheid tot het stellen van uw zaaglint (zie foto 2) d.m.v. twee moeren.

Let op de vertanding van het zaaglint bij de hoogte die u zaagt. Hoe dikker het materiaal hoe grover het zaaglint dient te zijn; bij een te fijne vertanding kan de zaag het zaagsel niet lossen en loopt de zaagsnede vol. Daarbij spelen uiteraard de breedte van het zaaglint en de houtsoort een rol.

De Record Power BS300, BS350 en BS400 zijn voorzien van twee standen onderin op de aandrijfas. Door het verleggen van de aandrijfriem kunt u de snelheid verlagen. Dit is handig bij het zagen van dikker materiaal.

Het komt vaak voor dat er meer controle over de zaagrichting gewenst is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het zagen van lichte rondingen en bij gebruik van niet-originele zaagbladen. Om zelf meer invloed te hebben op de zaagrichting raden wij aan een Record Power zaaghulpstuk te gebruiken.

Let op: wij raden aan om bij Record machines originele Record zaagbladen te gebruiken!

Tip: Gebruik twee verschillende zaaglinten voor het recht zagen en voor het zagen van bochten.

Garantie
Voor producten van Record Power geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar. Voor professioneel gebruik geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. 

Lintzaagblad vervangen
Het lintzaagblad is eenvoudig en zonder gereedschap te wisselen door de zaag te ontspannen, de deuren te openen en deze van de bandwielen af te halen of op te plaatsen. De deur is beveiligd door de veiligheidsschakelaar, zodra de deur geopend wordt krijgt de motor geen stroom meer.

Bekijk onderstaande video over het aanpassen van de snelheid en het aandrijfwiel.

Meer dan 100 jaar ervaring
Record Power heeft meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van machines en gereedschappen voor de fijne(re) houtbewerking. Deze expertise ziet u terug in de hoge kwaliteit van de Record Power producten. Standaard 5 jaar fabrieksgarantie!

Bekijk onderstaande videos voor meer uitleg over de Record BS350S lintzaagmachine.

Tino Blom op 29-10-2020 uit Schellinkhout (NH)

Deze zaag heb ik nu 3 jaar in bezit en ik kan wel zeggen dat hij flink gebruikt wordt, oa voor productiewerkzaamheden. Ben zeer tevreden over deze zaag. Ervaring is wel dat alles valt of staat met een scherp lint! Diverse linten geprobeerd de afgelopen jaren en de beste resultaten behaal ik toch met de originele Record linten. Dus doe er je voordeel mee. Gaat het zagen ineens niet meer zo lekker, of toch een beetje scheef of andere probleempjes? Dikke kans dat dan je zaag bot is. Botte zagen gebruik ik vervolgens voor het kleinmaken van pallets voor in mn kachel en de scherpe/nieuwe linten houd ik voor mijn productie en hobbywerk. Neem wel even goed de tijd om de zaag echt goed te monteren en vooral goed afstellen, dan gaat ie als een jekko en geeft hij je heel veel plezier.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.