Lintzaagmachines en lintzagen

Lintzaagmachines en lintzagen
« Terug naar overzicht

Record SABRE 350 lintzaagmachine incl. onderstel, tijdelijk met gratis werklamp en zaaglintenset - levertijd onbekend

Verwachte levertijd onbekend

Fabrikantnummer: 67000

Opgenomen vermogen: 1500 Watt
Afgegeven vermogen: 1100 Watt
Spanning: 230 Volt, 50 Hz

Afmetingen met onderstel: hoogte 1890 mm x breedte 930 mm x diepte 640 mm
Grondmaat onderstel: 610 mm x 440 mm
Afmetingen werktafel: 546 mm x 400 mm
Afmetingen verpakking: 60 x 140 x 46 mm
Totale gewicht in verpakking: 139 kilo

Werkhoogte: 1028 mm
Maximale zaaghoogte: 285 mm
Maximale doorlaatbreedte: 345 mm

Zaagsnelheid: 440 - 900 meter/minuut
Diameter zaagwiel: Ø 350 mm
Zaagbandlengte: 2.820 mm (111')
Zaagbandbreedte: 6 - 19 mm

Afzuigslangaansluiting: Ø 100 m

Gewicht: ca. 139 kg
Afmetingen van de verpakking: 140 x 45 x 60 cm

Bij de levering inbegrepen:
- onderstel
- parallelgeleider
- zaaghulpstuk
- lintzaagblad 16 mm
- handleiding
- tot en met 28-02-2021 met gratis LED werklamp en 3-delige zaaglintenset t.w.v. € 84,90!

De Record Power SABRE 350 lintzaagmachine is een robuuste en stabiele machine met gietstalen wielen en een eenvoudig te vervangen zaaglint. De “rug” bestaat uit twee samen gelaste kokers waardoor deze meer kracht aankan. Het werkblad en de zaag zijn door middel van stelwielen en een spansysteem tot 100% accuraat in te stellen. De maximale zaaghoogte van deze machine is maar liefst 285 mm!

Het gepolijste stalen werkblad heeft een afmeting van 546 mm bij 400 mm. Het gietstalen blad heeft zes maanden gerust, zodat het niet zal vervormen. Daarna is het vlakgefreesd en gepolijst. Door het polijsten hebben vette vingers en andere vuiligheden minder impact op het werkblad, echter dient u het werkblad regelmatig te onderhouden.

In het werkblad zitten twee T-groeven. Naast de twee T-groeven is er ook een hoge parallelgeleider aanwezig op het werkblad, met een dik aluminium profiel en een stalen bevestiging waarmee de geleider stabiel op het werkblad kan worden geplaatst.

De Record Power SABRE 350 is een lintzaagmachine waarmee u gemakkelijk aan de slag kunt. In de bijgeleverde handleiding is te zien hoe u de machine in elkaar zet hoe u ermee kunt werken. Als de machine geleverd is, moet deze nog deels in elkaar gezet worden. Het voordeel hiervan is dat u de machine leert kennen en weet waarvoor elk onderdeel dient. 

De SABRE lintzaagmachine is uitgerust met een zeer stabiele zaaggeleiding waarmee u het zaagblad nauwkeurig kunt instellen en daardoor meer stabiliteit en kwalitatief hoge zaagsnede krijgt. Tip! Wij raden aan om bij de Record lintzaagmachines de originele Record lintzaagbladen te gebruiken. 

Let op de vertanding van het zaaglint bij de hoogte die u zaagt. Hoe dikker het materiaal hoe grover het zaaglint dient te zijn; bij een te fijne vertanding kan de zaag het zaagsel niet lossen en loopt de zaagsnede vol. Daarbij spelen uiteraard de breedte van het zaaglint en de houtsoort een rol. 

Het komt vaak voor dat er meer controle over de zaagrichting gewenst is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het zagen van lichte rondingen en bij gebruik van niet-originele zaagbladen. Om zelf meer invloed te hebben op de zaagrichting raden wij aan een Record Power zaaghulpstuk te gebruiken.

Let op: wij raden aan om bij Record machines originele Record zaagbladen te gebruiken!

Tip: Gebruik verschillende zaaglinten voor recht zagen en voor het zagen van bochten.

Garantie
Voor producten van Record Power geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar. Voor professioneel gebruik geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. 

Bekijk onderstaande video over een introductie over de bijzonderheden van de SABRE serie.

Bekijk onderstaande video voor uitleg over de unieke punten van de SABRE 350.

Lintzaagblad vervangen
Het lintzaagblad is eenvoudig en zonder gereedschap te wisselen door de zaag te ontspannen, de deuren te openen en deze van de bandwielen af te halen of op te plaatsen. De deur is beveiligd door de veiligheidsschakelaar, zodra de deur geopend wordt krijgt de motor geen stroom meer.

Bekijk onderstaande video voor uitleg over de spanning op het zaaglint. 

Bekijk onderstaande video over het vervangen van het zaaglint.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over  de parallelgeleider van de SABRE 350.

Meer dan 100 jaar ervaring
Record Power heeft meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van machines en gereedschappen voor de fijne(re) houtbewerking. Deze expertise ziet u terug in de hoge kwaliteit van de Record Power producten. Standaard 5 jaar fabrieksgarantie!

Erik op 23-10-2019 uit Hazerswoude

Dit is mijn eerste lintzaag en ik had ook geen ervaring met een lintzaag. Na lang wikken en wegen uiteindelijk voor deze machine gekozen en ik kan niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn keuze. Het in elkaar zetten ging voorspoedig en het afstellen van het blad en de geleider zijn goed te doen. Het afstellen van de geleiding van de lintzaag is simpel. De zaag loopt mooi rustig en het zagen gaat super.
Hierbij wil ik verkoper Niels bedanken voor zijn hulp/tips en advies.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.