Lintzaagmachines en lintzagen

Lintzaagmachines en lintzagen
« Terug naar overzicht

Record SABRE BS450 lintzaagmachine incl. onderstel

  • Artikelnummer: 32047
  • Prijs per stuk:
  • € 1.795,00 incl. BTW
    € 1.483,47 excl. BTW
  • Verzendkosten € 59,00
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Opgenomen vermogen: 2000 Watt
Afgegeven vermogen: 1500 Watt
Spanning: 230 Volt, 50 Hz

Afmetingen met onderstel: hoogte 1880 mm x breedte 976 mm x diepte 740 mm
Grondmaat onderstel:
n.t.b.
Afmetingen werktafel: 658 mm x 400 mm

Werkhoogte: 900 mm 

Maximale zaaghoogte: 320 mm
Maximale doorlaatbreedte: 445 mm

Zaagsnelheid: 1000 meter/minuut
Diameter zaagwiel: Ø 450 mm
Zaagbandlengte: 3.885 mm
Zaagbandbreedte: 6 - 35 mm

Afzuigslang aansluiting: Ø 100 mm

Gewicht: ca. 162 kg
Afmetingen van de verpakking: 85 x 60 x 200 cm

Bij de levering inbegrepen:
- onderstel
- parallelgeleider
- zaaghulpstuk
- lintzaagblad 16 mm
- handleiding

De Record Power SABRE BS450 lintzaagmachine is een robuuste en stabiele machine met gietstalen wielen. De “rug” bestaat uit twee samen gelaste kokers waardoor deze meer kracht aankan. Het werkblad en de zaag zijn door middel van stelwielen en een spansysteem tot 100% accuraat in te stellen. De maximale zaaghoogte van deze machine is maar liefst 320 mm!

Het gepolijste stalen werkblad heeft een afmeting van 658 mm bij 400 mm. Het gietstalen blad heeft zes maanden gerust, zodat het niet zal vervormen. Daarna is het vlakgefreesd en gepolijst. Door het polijsten hebben vette vingers en andere vuiligheden minder impact op het werkblad, echter dient u het werkblad regelmatig te onderhouden.

In het werkblad zitten twee T-groeven. Naast de twee T-groeven is er ook een hoge parallelgeleider aanwezig op het werkblad, met een dik aluminium profiel en een stalen bevestiging waarmee de geleider stabiel op het werkblad kan worden geplaatst.

De Record Power SABRE BS450 is een lintzaagmachine waarmee u gemakkelijk aan de slag kunt. In de bijgeleverde handleiding is te zien hoe u de machine in elkaar zet hoe u ermee kunt werken. Als de machine geleverd is, moet deze nog deels in elkaar gezet worden. Het voordeel hiervan is dat u de machine leert kennen en weet waarvoor elk onderdeel dient. 

De SABRE lintzaagmachine is uitgerust met een zeer stabiele zaaggeleiding waarmee u het zaagblad nauwkeurig kunt instellen en daardoor meer stabiliteit en kwalitatief hoge zaagsnede krijgt.

Let op de vertanding van het zaaglint bij de hoogte die u zaagt. Hoe dikker het materiaal hoe grover het zaaglint dient te zijn; bij een te fijne vertanding kan de zaag het zaagsel niet lossen en loopt de zaagsnede vol. Daarbij spelen uiteraard de breedte van het zaaglint en de houtsoort een rol. 

Het komt vaak voor dat er meer controle over de zaagrichting gewenst is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het zagen van lichte rondingen en bij gebruik van niet-originele zaagbladen. Om zelf meer invloed te hebben op de zaagrichting raden wij aan een Record Power zaaghulpstuk te gebruiken.

Tip! Wij raden aan om bij de Record lintzaagmachines de originele Record lintzaagbladen te gebruiken. 

Lintzaagblad vervangen
Het lintzaagblad is eenvoudig en zonder gereedschap te wisselen door de zaag te ontspannen, de deuren te openen en deze van de bandwielen af te halen of op te plaatsen. De deur is beveiligd door de veiligheidsschakelaar, zodra de deur geopend wordt krijgt de motor geen stroom eer.

Meer dan 100 jaar ervaring
Record Power heeft meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van machines en gereedschappen voor de fijne(re) houtbewerking. Deze expertise ziet u terug in de hoge kwaliteit van de Record Power producten. Standaard 5 jaar fabrieksgarantie!

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.