Westerse zagen algemeen en speciaal werk

Westerse zagen algemeen en speciaal werk
« Terug naar overzicht

Lie-Nielsen kapzaag 'Crosscut' 14 ppi 355x60mm

  • Artikelnummer: 15217
  • Prijs per stuk:
  • € 155,00 incl. BTW
    € 128,10 excl. BTW
  • Verzendkosten € 4,90
  • Aantal:
  • Levering uit voorraad Levering uit voorraad
  • Gerelateerde producten  Gerelateerde producten

Fabrikantnummer: 1-SAW-CS

Totale lengte: 480mm
Zaagbladlengte: 355mm
Zaagbladhoogte: 60mm
Zaagbladdikte: 0,5mm

Vertanding: 14 ppi (points per inch), 13 tpi (tanden per inch)

Handvat: esdoorn

Lange tijd had men geen aandacht voor de kwaliteit van de zagen in het Westen. Veel mensen hebben nooit de kans gehad om de kwaliteiten te zien van een goede zaag. Jammer, want het verschil met een kwalitatief mindere zaag is wonderbaarlijk. Deze klassieke crosscut zaag, gebaseerd op het Sheffield model uit 1830, is een kunstwerk wat betreft schoonheid, functionaliteit en perfectie in zaagprestaties.

Een messing rug zorgt voor de stabiliteit van het zagen. Hierdoor is de zaagbladhoogte beperkt tot 60 mm, wat vrijwel altijd genoeg is voor het zagen van precieze verbindingen. Deze zwaluwstaartzaag heeft 14 ‘points per inch’, wat de grofte van de zaag aangeeft. Een ppi van 14 (13 tpi) geeft een goede verhouding tussen de precisie en de snelheid van het zagen. U zult verbaasd zijn over het resultaat!

Lie-Nielsen

De Lie-Nielsen gereedschappen lijken soms al bijna een legende. Waarschijnlijk omdat het één van de eerste bedrijven is die in het laatste kwart van de vorige eeuw weer schaven en zagen is gaan maken die de ambachtsmensen aanspreken. Dit komt door het gekozen materiaal, de fantastische afwerking en de ruime keuze. Bekijkt u eens de aanzet van de messing verstevigingrand op een Lie-Nielsen zaag. Soms lijkt perfectie toch te bestaan!

 

Mario Krom op 06-01-2017 uit Capelle aan den Ijssel

Uitstekende zaag welke zeer prettig in de hand ligt. Deze zaag komt vlijmscherp uit de verpakking en is direct klaar voor gebruik. Zeer nette afwerking. Ik kan mij geen betere zaag wensen! Aanrader.

Naam:
E-mailadres: *
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.

U kunt maximaal 3 producten vergelijken.

Ga naar de vergelijkpagina of verwijder de huidige producten in de vergelijker.