Elektrisch gereedschap

« Pagina terug

Baptist IJzerwaren & Gereedschappen heeft een groot assortiment elektrische gereedschappen. Hier vindt u échte machines die op perfecte wijze doen wat u verwacht. Baptist begrijpt dat niet iedereen dagelijks met een boormachine of cirkelzaag werkt. Ons assortiment is dan ook gericht op zowel de doe-het-zelver als op de professionele gebruiker.

Boren

Over boormachines…snoer versus accu
De accuboormachines en accu-klopboormachines uit het assortiment van Baptist IJzerwaren & Gereedschappen zijn volwaardige vervangers van de boormachines met snoer. De meeste modellen hebben tegenwoordig zeer krachtige en snel op te laden accu's.

Beter een goed boortje…
Even belangrijk als de kwaliteit van de elektrische machine, is de kwaliteit van de gereedschappen (boortjes) die u in combinatie met de machine gebruikt.  Maak altijd gebruik van goede boortjes! Werken met een stomp boortje vraagt veel meer kracht van de machine en hierdoor slijt de machine sneller. Bovendien duurt het boren van een gat in dit geval veel langer!

Het juiste boortje…
Tip: wilt u snel een gat in hout boren, neem een speedboor, moet het gat daarentegen nauwkeurig geboord worden en netjes zijn afgewerkt, kies dan voor een houtspiraalboor! En... een metaalboor is voor metaal! In ons ruime assortiment boortjes is te zien wat de mogelijkheden zijn. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met één van onze medewerkers van Baptist IJzerwaren &Gereedschappen.

SchroevenPhilips vs pozidriv

Veel plezier van goed gereedschap heeft u ook bij de schroefbits! Ervaar eens het verschil tussen een versleten en nieuwe bit!

Pozidriv- en Philipsbits
Spaanplaatschroeven hebben meestal een pozidrivkop. Dit betekent dat deze schroeven met een pozidrivbit bevestigd dienen te worden. Heel vaak wordt hierbij een 'kruisbitje' gebruikt en dat is vaak een Phillipsbit. Dit bitje heeft een andere vorm, waardoor u tijdens het schroeven hard op de schroef (en dus de machine) moet drukken om ervoor te zorgen dat de bit niet uit de schroef springt. Met een pozidrivbit is dat niet nodig. Vergeet hierbij niet de juiste maat te kiezen!

Instelbaar aandraaimoment
Als u regelmatig metaal op hout schroeft, bijvoorbeeld scharnieren, gebruik dan het instelbaar aandraaimoment van de boormachine. U verkleint hiermee de kans dat schroefkoppen gaan afbreken.

Als de schroef toch beschadigd is dan is er nog geen man overboord. U kunt dan gebruik maken van een speciale bit voor het verwijderen van beschadigde schroeven en bouten. In het assortiment  van Baptist IJzerwaren & Gereedschappen vindt naast dit handige product, veel andere handige hulpmiddelen om uw schroefwerk te vergemakkelijken.

Zagen

Plezier van uw zaagmachine…
Ook bij decoupeerzagen is de kwaliteit van de gereedschappen heel belangrijk! Veel zaagmachines gaan kapot door het langdurig gebruik van versleten zaagbladen, doordat te veel druk op de machine moet worden uitgeoefend tijdens het zagen. Dit is funest voor de levensduur van de geleiding van de zaagas. Bovendien moet de motor veel langer zijn maximale prestatie leveren. Daarnaast is het voor de gebruiker natuurlijk ook niet prettig, het zagen duurt veel langer en de zaagsnede is rafelig.

Baptist raadt u aan het zaagblad van uw decoupeerzaag op tijd te verwisselen. Met een nieuwe goede zaagblad heeft u langer plezier van uw zaagmachine en meer plezier tijdens uw zaagklus.

Een mooie zaagsnede…
Tip: een rafelige zaagsnede is te voorkomen door het gebruik van het juiste, scherpe gereedschap. Blijft slechts één zijde van de zaagsnede na voltooiing van het werkstuk in zicht, dan zou u kunnen overwegen in spiegelbeeld te zagen met uw decoupeerzaag (de zichtzijde naar onderen gericht).

Indien u hoge eisen stelt aan de afwerking van de zaagsnede, kies dan een decoupeerzaag, bijvoorbeeld van Festool, die een uitstekende anti-splintervoorziening heeft. Bij Baptist IJzerwaren & Gereedschappen demonstreren wij u graag het verschil!

Frezen

Wat wilt u frezen?
Bij bovenfreesmachines is het gereedschap (het freesje) misschien nog wel belangrijker dan de machine zelf! Wanneer u een nieuwe bovenfrees wilt aanschaffen, is het dan ook belangrijk van te voren te bedenken waarvoor u de machine wilt gaan gebruiken. Een groeffreesje van 6 mm stelt heel andere eisen aan de machine dan een bossingfrees van 50 mm.

Heel veel freesjes…
Vóórdat u een bovenfreesmachine koopt is het raadzaam eerst onze freesjes te raadplegen. Deze geven u veel inzicht in de vrijwel ontelbare mogelijkheden van de machine en helpen u daardoor bij de keuze voor het juiste apparaat!  

Juist door de vele mogelijkheden (en door het gebrek aan alternatieve gereedschappen!) is een bovenfreesmachine een onmisbaar apparaat. Baptist heeft een uitgebreide collectie freesmachines en freesjes!

Nog meer elektrische gereedschap

Naast boormachines, zaagmachines, freesmachine, hebben wij natuurlijk ook schaafmachines, (hand-)cirkelzaagmachines, schuurmachines in alle uitvoeringen en modellenhaakse slijperscompressoren, heteluchtgereedschappen, hogedrukreinigers, elektrische heggenscharen en kettingzagen in ons assortiment.

Een aantal bekende merken die wij verkopen zijn: Creusen, Dremel, Fein, Festool, Lamello, Makita, Metabo, Hegner, Protool en Proxxon.

Kijkt u gerust rond in de webwinkel. Of kom een keer langs in de winkel Baptist IJzerwaren & Gereedschappen in Arnhem. U bent van harte welkom!