Handgereedschap

« Pagina terug

Bij degene die aan een ijzerwaren- en gereedschappenzaak denkt, ontvouwt zich onmiddellijk het beeld van zagen en hamers op het netvlies. Dat beeld is zonder meer van toepassing op Baptist Arnhem! Maar niet alleen zagen en hamers!
 
Natuurlijk vindt u er ook tangen in alle soorten en maten, meetgereedschappen van duimstok via rolbandmaat en landmetermaat tot digitale afstandsmeter, speciale gereedschappen voor de electriciën en loodgieter, steek- en ringsleutels en steek-ringsleutels, soksleutels, dopsleutels en doppensets, inbussleutels, lijmtangen, bankschroeven, houten en stalen schaven, schroevendraaiers en hand-, toffel-, kap- en verstekzagen, klauw- en bankhamers en mokers, vijlen en raspen, tap- en snijgereedschappen.
 
U begrijpt, dit duizenden artikelen omvattende programma is niet in een paar regels samen te vatten! We volstaan dan ook met te vermelden dat onze filosofie is dat alle gereedschappen afkomstig moeten zijn van fabrikanten die specialist zijn op hun vakgebied, zoals: PB schroevendraaiers, Knipex tangen, Bahco handgereedschappen en zagen, Erdi blikscharen, Novus nietapparatuur en tackers, Völkel tap- en snijgereedschappen, Estwing uit één stuk gesmede hamers en bijlen, Picard specialistische hamers, Pax zagen, Stanley gereedschappen, Eze-Lap diamant slijp- en wetstenen, Freund snoeischaren, Felco snoeischaren, Gardena tuingereedschappen, Kayser soldeergereedschappen, North persoonlijke beveiligingsproducten en vele meer! Alleen dan is een kwalitatief hoogwaardige collectie gegarandeerd. Dat merkt u tijdens het gebruik van onze gereedschappen!

Tip: veel schroevendraaiers kennen een trieste levensloop. Vaak worden zij als beitel misbruikt en niet zelden worden zij op de verkeerde maat schroef toegepast! 
 
Ook schroeven hebben, net als bouten en moeren, maten en voor die maten is altijd een passende schroevendraaier beschikbaar. Het toepassen van de juiste maat schroevendraaier voorkomt het beschadigen van de schroef en van het materiaal waarin geschroefd wordt en vergt veel minder kracht. Bij misbruik zullen de beste schroevendraaiers sneller defect raken dan de mindere exemplaren. Goede schroevendraaiers zijn gehard en daardoor zeer slijtvast maar ook gevoeliger voor breuk dan ongeharde schroevendraaiers. Net als bij sleutels voor moeren en bouten, dient u ook bij schroevendraaiers over meerdere maten te beschikken! En over beitels.

U bent van harte welkom!