Schroeven en boren

« Pagina terug

Spaanplaatschroeven

Spaanplaatschroeven hebben meestal een pozidrivkop. Dit betekent dat dPhilips versus Pozidriveze schroeven met een pozidrivbit bevestigd dienen te worden. Nog maar al te vaak wordt een 'kruisbitje' gebruikt en dat is vaak een Phillipsbit. Dit bitje heeft een andere vorm, waardoor u tijdens het schroeven hard op de schroef (en dus de machine) moet drukken om ervoor te zorgen dat de bit niet uit de schroef springt. Met een pozidrivbit is dat niet nodig (mits u de juiste maat voor de te verwerken schroef heeft gekozen)!

Houtboren

Wilt u snel een gat in hout boren, neem een speedboor, moet het gat daarentegen nauwkeurig geboord worden en netjes zijn afgewerkt, kies dan voor een houtspiraalboor! En… een metaalboor is voor metaal!

Snoerloze schroef-/boormachine

Als u uw eerste snoerloze boormachine koopt, bedenk dan dat u het apparaat veel meer zult gaan gebruiken dan u nu denkt! Ideaal voor schroefwerk en boorwerk, ook buitenshuis, zonder dat u steeds met verlengsnoeren moet worstelen!

Even belangrijk als de kwaliteit van de machine, is de kwaliteit van de gereedschappen die u in combinatie met de machine gebruikt. Een boor die snel stomp wordt, vraagt veel meer kracht van de machine en veroorzaakt daardoor een verhoogde slijtage. Bovendien duurt het boren van een gat langer!

Machinaal schroeven

Als u regelmatig metaal op hout schroeft, bijvoorbeeld scharnieren, kies dan voor een machine die een instelbaar aandraaimoment heeft. U voorkomt dan het risico van afgebroken schroefkoppen! Nog beter is om de laatste slagen met een 'gewone' schroevendraaier te doen.