Links, cursussen en andere adressen uit Drenthe


« Terug naar overzicht

Meubeldesign den Uijl

Meubeldesign
Adres: Drijberseweg 12
Postcode: 9418 PW
Plaats: Wijster
Provincie: Drenthe
Telefoon: 0593 562433
E-mailadres:
Website: www.meubeldesigndenuijl.nl

Altijd al bezig met hout en geïnspireerd tijdens een vakantie op het Italiaanse platteland, is Jan den Uijl eind 2007, als autodidact, begonnen met het maken van meubels.

Design
De meubels zijn handgemaakt en er worden ambachtelijke houtverbindingen toegepast. Hierbij is, naast het gebruik van een schaven en beitels, de Japanse zaag zijn favoriet. Ieder meubelstuk heeft zijn unieke ontwerp, waarbij hij de schoonheid van de diverse houtsoorten en metalen tot zijn volle expressie laat komen. De meubels worden afgestemd op de ruimte en het doel waarvoor ze bestemd zijn.

Inlands hout
Jan werkt met name met inlandshout, zoals perenhout, kersenhout en walnotenhout. De herkomst van het hout is vaak bekend. Het hout is meestentijds gewaterd, waardoor de eigenschappen van het hout verbeteren. De start van een meubelstuk begint met de aanschaf van gezaagde stammen.

Metalen
Jan combineert hout met metalen, zoals ijzer, roestvrijstaal en bladgoud. Deze metalen worden gebruikt ter verfraaiing van de meubels en dragen bij aan de vorm van het object.