Links, cursussen en andere adressen uit Zuid-Holland


« Terug naar overzicht

Mario Philippona Design

Meubelmaker
Adres: Kluisweer 41
Postcode: 3155 BJ
Plaats: Maasland
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 06-54363252
E-mailadres:
Website: http://www.houtmaatwerk.nl/

Kunstenaar-Vormgever Mario Philippona
Mario is in 1960 geboren in Amsterdam. Werkte als timmerman, onderhoudsman bij een woningbouwvereniging, bouwde als vrijwilliger mee aan een school in Nicaragua en meubelmaker in New York. Hier kwam hij in aanraking met de Amerikaanse organische architectuur van  o.a. Frank Lloyd Wright en  Bruce Goff en besloot architectuur te gaan studeren aan het San Francisco Institute of Architecture. Later studeerde bij het Instituut voor Bouw-Kunst Ontwikkeling in Maassluis.

Door het starten van een meubelmakersbedrijf kreeg Mario de mogelijkheid zijn ontwerpkwaliteiten verder te ontwikkelen. In zijn werk is hij op zoek naar manieren om organische inspiratie tot uitvoer te brengen. De meubels worden ambachtelijk gemaakt van voornamelijk inlands hout en afgewerkt met natuurlijke olie en bijenwas. Mario maakt gebruik van de verschillende kleuren en structuren van houtsoorten om de vormen te accentueren.

Sexy meubelen in uitdagend hout
Mario heeft een serie Sexy Furniture ontwikkeld.
Tijdens de kunstlessen op het Instituut  voor Bouw-Kunst Ontwikkeling  ontdekte Mario Philippona het beeldhouwen uit grote boomstammen. Hij liet zich vooral inspireren door vrouwelijke vormen, de mooiste vormen in de natuur. Doordat het werken vanuit de stam hem te veel beperkingen oplegde en hij niet het kwaliteitsniveau kon bereiken dat hij aan zijn meubelmakerswerk stelt, is hij zijn beelden van tevoren gaan ontwerpen en samenstellen uit plakken hout. Op die manier kunnen perfecte vrouwelijke vormen weergeven worden. Dit perfectionisme herkent hij in het modebeeld, vrouwen gebruiken plastische chirurgie, hoge hakken en fitness om een perfect lichaam te krijgen. De modellen voor bijvoorbeeld Playboy worden zo voordelig mogelijk gefotografeerd en verder geperfectioneerd met Photoshop.
Deze serie meubelsculpturen krijgen internationale aandacht.