Webwinkel Gebouwbeslag

Bauhaus pompespagnolet messing ongelakt

Art.nr.: 27644
Prijs per set
€ 295,00 incl. BTW
€ 243,80 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering binnen 2-5 werkdagen Levering binnen 2-5 werkdagen
Eigenschappen

Basismateriaal: messing
Afwerking: hoogglans gepolijst ongelakt

Breedte kast: 30 mm
Breedte geleideblok: 36 mm
Slag: 15 mm

Geschikt voor:
- naar buiten draaiende dubbele deuren (voor naar binnendraaiende deuren dient u 2 extra geleideblokken te bestellen)
- naar buiten draaiende dubbele ramen (zonder tussenstijl)
Eventueel apart te bestellen:
espagnoletbijzetslot

Onderhoud:
indien ongelakt messing niet gepoetst wordt, zal het aanvankelijk vlekkerig en mat tonen en na verloop van tijd een egalere donkere tint aannemen; wilt u de hoogglans behouden, poets het messing dan regelmatig met een polijstpasta

Inclusief:

- 2x stang (1x 9x9x1100mm, 1x 9x9x1400mm)
- 3x geleideblok
- 2x sluitplaat

Omschrijving

Bij de Bauhaus pompespagnolet worden 2 stangen meegeleverd, waarmee u inclusief de espagnolet een maximaal bereik heeft van 270 cm. Meestal is de deur een stuk kleiner, dus dient u de stangen op maat te zagen. Messing is een zacht metaal, dus dat lukt eenvoudig.

Begin met zagen voor de langste stang (gaat er iets mis dan kunt u deze nog voor de kortere gebruiken). Let er wel op dat u niet de zijde met de aansluiting op het espagnolet er af zaagt.

Verder wordt de espagnolet geleverd met drie geleideblokjes en twee sluitplaten. Voor een naar binnendraaiende deur heeft u twee extra geleideblokjes nodig en vervallen de sluitplaten.

Ter afsluiting van de deur kunt u optioneel een bijzetslotje meebestellen. Op de gewenste positie boort u een gaatje in de stang, zodat het slotje zich vast kan zetten.

De espagnolet is van messing en ongelakt. Hierdoor zal de espagnolet naar verloop van tijd gaan oxideren (doffer worden). Wilt u de glans behouden dan dient u deze te regelmatig te behandelen met een zachte, droge doek en polijstpasta.

Extra informatie

Bauhaus raam- en deurbeslag
Baptist heeft verschillende modellen Bauhaus deurkrukken uit voorraad leverbaar! De deurkrukken worden zonder rozetten of langschilden geleverd. Deze dient u dus bij te bestellen! Zeer geschikt voor de Bauhaus modellen zijn strakke ronde of vierkante rozetten, leverbaar als kruk-, sleutel- of profielcilinderrozet. Voor de badkamer of toilet stelt u een vrij-bezetgarnituur samen uit één paar krukrozetten en één stuks vrij-bezetstift.

U kunt natuurlijk ook voor langschilden kiezen. Vooral bij oudere deuren bieden deze het voordeel dat veel beschadigingen die in de loop der tijd ontstaan zijn door bijvoorbeeld het monteren van een nieuw slot, verborgen worden. Heeft u een langschild nodig voor een slot met een sleutel of cilinder of voor een badkamerslot, klik dan hier voor enkele tips!

De Bauhaus-serie is zeer uitgebreid: er is niet alleen beslag voor binnendeuren maar ook veiligheidsbeslag voor buitendeuren en ramen. Er zijn pompespagnoleten voor dubbele deuren, krukespagnoletten voor ramen, (veiligheids)raambomen en raamuitzetters. Daarnaast zijn er grepen voor vestibule- en schuifdeuren, speciale grepen voor omhoog schuivende schuiframen en meubelgrepen. Kortom, met deze serie kunt u uw huis in z'n geheel in één stijl afwerken!

Staatliches Bauhaus
Walter Gropius (1883-1969) stond in het begin van de vorige eeuw aan de wieg van het Staatliches Bauhaus, de academie voor kunst en architectuur die tot een fenomeen uitgroeide. Er werd gedoceerd in de overtuiging dat een betere architectuur met zonnige en luchtige ruimtes en gekenmerkt door een puur functionele vormgeving, zou bijdragen aan een betere wereld. Naast architectuur omvatte het werkterrein ook meubels, verlichtingsarmaturen, huishoudelijke voorwerpen en deur- en raambeslag.

De Bauhaus deurkruk naar een ontwerp van Walter Gropius uit 1923 is na bijna 90 jaar nog steeds actueel en is opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Arts (MoMA) in New York. Baptist toont u de gehele serie waarvan deze deurkruk deel uitmaakt, om uw huis in de stijl van Bauhaus af te werken!

Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
NL-6826 TN Arnhem
gebouwbeslag@baptist.nl
Tel. 026 - 445 90 38