Webwinkel Gebouwbeslag

Ton pompespagnolet messing ongelakt-ebbenhout

Art.nr.: 4736835
Prijs per set
€ 255,00 incl. BTW
€ 210,74 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering binnen 2-5 werkdagen Levering binnen 2-5 werkdagen
Eigenschappen

Basismateriaal: messing
Afwerking: messing: hoogglans gepolijst ongelakt, ebbenhout: onbehandeld

Breedte kast: 30 mm
Breedte geleideblok: 36 mm
Slag: 15 mm

Geschikt voor:
- naar buiten draaiende dubbele deuren (voor naar binnendraaiende deuren dient u 2 extra geleideblokken te bestellen)
- naar buiten draaiende dubbele ramen (zonder tussenstijl)
Eventueel apart te bestellen:
espagnoletbijzetslot

Onderhoud: indien ongelakt messing niet gepoetst wordt, zal het aanvankelijk vlekkerig en mat tonen en na verloop van tijd een egalere donkere tint aannemen; wilt u de hoogglans behouden, poets het messing dan regelmatig met een polijstpasta, ebbenhout: reinigen met vochtige doek (zonder sop!)

Inclusief
:
- 2x stang (1x 9x9x1100mm, 1x 9x9x1400mm)
- 3x geleideblok
- 2x sluitplaat

Omschrijving

De heruitgave van het originele Ton-model zoals die vanaf de twintiger jaren van de vorige eeuw veelvuldig werd toegepast! De Ton pompespagnolet is uitgevoerd met een ebbenhouten huls.

Bij de espagnolet worden 2 stangen meegeleverd, waarmee u inclusief de espagnolet een maximaal bereik heeft van 270 cm. Meestal is de deur een stuk kleiner, dus dient u de stangen op maat te zagen. Messing is een zacht metaal, dus dat lukt eenvoudig.

Extra informatie

Begin met zagen voor de langste stang (gaat er iets mis dan kunt u deze nog voor de kortere gebruiken). Let er wel op dat u niet de zijde met de aansluiting op het espagnolet er af zaagt. 

De espagnolet wordt geleverd met drie geleideblokken en twee sluitplaten. Voor een naar binnendraaiende deur heeft u twee extra geleideblokken nodig en vervallen de sluitplaten.

Ter afsluiting van de deur kunt u optioneel een bijzetslotje meebestellen. Op de gewenste positie boort u een gaatje in de stang, zodat het slotje zich vast kan zetten.

De espagnolet is van messing en ongelakt. Hierdoor zal de espagnolet naar verloop van tijd gaan oxideren (doffer worden). Wilt u de glans behouden dan dient u deze te regelmatig te behandelen met een zachte, droge doek en polijstpasta. 

Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
NL-6826 TN Arnhem
gebouwbeslag@baptist.nl
Tel. 026 - 445 90 38