Webwinkel Gebouwbeslag

Dual meubelknop nikkel zwart hout 50 x 18 mm

Art.nr.: 74061
Prijs per stuk
€ 27,95 incl. BTW
€ 23,10 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering binnen 2-5 werkdagen Levering binnen 2-5 werkdagen
Eigenschappen

Ontwerp: Thomas Nieuweboer
Jaar van ontwerp: 2012

Basismateriaal: messing en ebbenhout
Afwerking: messing: vernikkeld, ebbenhout: zwart gebeitst

Afmetingen:
Totale lengte: 50 mm
Breedte: 18 mm

Onderhoud: opwrijven met zachte doek, bij ernstige verontreiniging met lauw water (zonder afwasmiddel!) reinigen

Niet geschikt voor buitengebruik!

Omschrijving

De Nederlandse interieurarchitect Thomas Nieuweboer (tweede foto) heeft Dual gebouwbeslag ontwikkeld in het licht van de jaren 50. Eenvoudige strakke vormgeving en rijke materialen komen hier samen in de Dutch Design collectie Dual.

Dual gebouwbeslag heeft een authentieke jaren 50 uitstraling, maar is als modern design geheel van deze tijd. Duurzaam en mooi gebouwbeslag. 

Op Dual gebouwbeslag wordt echt ebbenhout gebruikt, extra zwart gebeitst.


Extra informatie

De Nederlandse interieurarchitect Thomas Nieuweboer heeft voor Mi Satori een lijn gebouwbeslag ontwikkeld in het licht van de jaren 50. Eenvoudige strakke vormgeving en rijke materialen komen hier samen in de Dutch Design collectie Dual.

De ontwerpen van Thomas Nieuweboer worden gekenmerkt door zijn nuchtere kijk gecombineerd met een verlangen naar eeuwigheidswaarde. Als geen ander weet Thomas de kwaliteiten van vroegere ontwerpen te combineren met hedendaagse materialen zonder daarbij concessies te doen aan functionaliteit.

Historisch gezien heeft Thomas Nieuweboer zich laten inspireren door architect Richard Neutra (Wenen,1892 - Wuppertal, 1970) die vanaf 1923 in de Verenigde Staten woonde en werkte. Neutra wordt beschouwd als één van de meest belangrijke en vooruitstrevende modernistische architecten. Als één van de eersten combineerde Neutra traditionele bouw met nieuwe, strakke materialen. 

De invloed van Neutra is zichtbaar in het ontwerp van Dual. Alle producten zijn vervaardigd van het voor gebouwbeslag traditionele messing. Op Dual gebouwbeslag wordt echt ebbenhout gebruikt, extra zwart gebeitst.

De vorm is helder. Strak en functioneel verfijnd. Het donkere hout is op bijzondere wijze in het messing geïntegreerd. De passie voor het vakmanschap is letterlijk voelbaar, mede dankzij het uitgangspunt van functionaliteit dat de Dual zijn gebruiksvriendelijkheid verleent. Ontworpen in het licht van de jaren 50, maar met zoveel oorspronkelijkheid dat niet zomaar gesproken mag worden van (slechts) een retro-model!

Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
NL-6826 TN Arnhem
verkoop@baptist.nl
Tel. 026 - 351 28 56

agenda workshops

Op dit moment hebben veel van onze leveranciers een lagere bezetting en productie. 
Hierdoor lopen de levertijden van veel producten op. Houd de website in de gaten voor de beschikbaarheid.