Webwinkel Gebouwbeslag

SKG Bauhaus cilinderrozet 55x55mm buitenzijde met kerntrekbeveiliging messing ongelakt

Art.nr.: 35022
Prijs per stuk
€ 88,15 incl. BTW
€ 72,85 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Basismateriaal: messing
Afwerking: hoogglans gepolijst
Buitenmaat: vierkant 55 x 55 mm
Bevestigingsnokken: +-+ 38 mm
Dikte: 12 mm

Onderhoud: indien u de hoogglans wilt behouden regelmatig poetsen met polijstpasta, indien u het messing wilt laten verouderen, hoeft het niet onderhouden te worden

Let op! Dit SKG buitenrozet dient paarsgewijs bevestigd te worden met toepassing van een SKG-binnenrozet!

Let op! Door de kerntrekbeveiliging zit er een limiet aan het uisteken van het cilinder, deze mag 8 t/m 13 mm uitsteken vanaf de deur.

Omschrijving

Het vierkante buitenrozet wordt vanaf de binnenzijde van de deur bevestigd zodat het bij gesloten deur niet te verwijderen is. Voor deze bevestigingswijze dient het slot over twee gaten te beschikken die zich aan weerszijden van het cilindergat bevinden met een hart-op-hart afstand van 38 mm. De meeste veiligheidssloten, -meerpuntssluitingen en -bijzetsloten voldoen aan deze voorwaarde.

Het extra dikke buitenrozet beschermt de cilinder over de gehele lengte. Daardoor is het onmogelijk om de cilinder af te breken. De kerntrekbeveiliging biedt weerstand tegen de zogenaamde 'Bulgaarse methode' waarbij met gebruik van speciaal gereedschap de cilinderkern snel uit de cilinder getrokken kan worden.

Let op! De kap die zorgt voor de uittrekbeveiliging is instelbaar op het cilinder. De lengte van het cilinder heeft hierdoor wel een vereiste; deze mag tussen 8 en 13 mm uitsteken vanaf de deur (het rozet is dus 5 mm verstelbaar).

Dit rozet voor de buitenzijde van de deur wordt paarsgewijs gemonteerd met behulp van een rozet voor de binnenzijde van de deur. Om aan de SKG-normen te voldoen moet bij de cilinderrozetten van de SKG serie het binnenrozet ook een SKG-binnenrozet zijn.

Afwerking: messing ongelakt in combinatie met...
Het rozet is vervaardigd uit messing dat na het hoogglans polijsten geen verdere behandeling heeft ondergaan. Wilt u de hoogglans behouden, dan is regelmatig poetsen met polijstpasta noodzakelijk. Laat u het messing liever verouderen, dan hoeft u na montage geen verdere aktie meer te ondernemen!

Onafhankelijk van welke kleur u voor het buitenrozet heeft gekozen, kunt u uit tal van kleuren voor het binnenrozet kiezen. Het chroom voor buiten is te combineren met messing gelakt of ongelakt, titaan, nikkel, matchroom, etc. voor binnen. En natuurlijk ook chroom. Of met een vierkant rozet in een al dan niet afwijkende kleur. Daardoor krijgt het beveiligen naast het puur technische inbraakwerende aspect ook een verfraaiende functie!

Met deze serie bent u niet meer gebonden aan één afwerking voor zowel buiten- als binnenzijde van een voor- of achterdeur, maar kiest u apart van elkaar de afwerking voor de buitenzijde en die voor de binnenzijde van de deur!

Extra informatie

Combinaties
+

SKG*** profielcilinderrozetten met kerntrekbeveiliging 55x55mm messing ongelakt


€ 111,70 incl. BTW
€ 92,31 excl. BTW

Voeg toe aan winkelwagen
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
NL-6826 TN Arnhem
gebouwbeslag@baptist.nl
Tel. 026 - 445 90 38