Webwinkel Houtbewerkers

Gerrit van der Sterre, Vier eeuwen Nederlandse schaven en schavenmakers

Art.nr.: 18953
Prijs per stuk
€ 39,50 incl. BTW
€ 36,24 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Auteur: Gerrit van der Sterre

Taal: Nederlands en Engels

Afmetingen: Hardcopy, 176 x 248 mm

Pagina's: 264

Omschrijving

Gerrit van der Sterre heeft ruim vijftien jaar lang onderzoek gedaan naar Nederlandse houtschaven en hun makers. Gedurende die periode heeft hij over dit onderwerp vele bijdragen geleverd aan Nederlandse, Engelse en Amerikaanse vakbladen. In dit rijk geïllustreerde, tweetalig uitgegeven boek zijn al zijn onderzoeksresultaten opgenomen. Veel van de afbeeldingen zijn van de hand van de auteur.

 

Vier eeuwen Nederlandse schaven en schavenmakers behandelt alle facetten van de Nederlandse houtschaaf en zijn vervaardigers. Het boek geeft inzicht in de uitgebreide terminologie, bevat beschrijvingen en afbeeldingen van alle bekende soorten Nederlandse houtschaven, verhaalt de geschiedenissen van de firma's Duesing, Nooitgedagt en Segerink en bevat twee nuttige bijlagen: de eerste geeft een opsomming van namen van schavenmakers die aangetroffen zijn in archivalia en de tweede bijlage bevat een register van alle bekende schavenmakersmerken.

 

Deze studie is de eerste in zijn soort. Zoals Günther Heine in zijn voorwoord schrijft: dit boek, waar velen reikhalzend naar uit hebben gekeken, zal zeker zijn welverdiende plaats vinden op de boekenplank van de liefhebber, naast de werken van Goodman, Greber en Pollack.

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44