Webwinkel Houtbewerkers

Inleglijst fineer schuine balk licht- en donkerbruin, 15 x 1000 mm

Art.nr.: 31174
Prijs per meter
€ 5,75 incl. BTW
€ 4,75 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Breedte: 15 mm
Dikte: ca. 2 mm

Lengte: 1000 mm

Omschrijving

Fineerstrip voor decoratie van b.v. kistjes, meubels, gitaren, doosjes of houtdraaiwerk. Fineren is het verlijmen van een dunne laag hout op plaatmateriaal zoals MDF of massief hout.

Fineren
Fineer is een dun laagje hout, van ongeveer 0,5 tot 3 millimeter, dat op ander (goedkoper) hout kan worden gelijmd. Het “fineren” is een methode om een houten meubel of voorwerp te bekleden en/of te versieren. Bij gebruik van massief hout zou dit te duur worden. Op de juiste ondergrond zal een gefineerd oppervlak geen of zelden scheuren vertonen.

Inlegwerk
Inlegwerk is een techniek waarbij in massief hout ondiepe vormen worden gesneden waarna deze worden opgevuld met fineer(strips). Het meubel of voorwerp waarin deze techniek wordt toegepast wordt soms geheel bedekt met fineer of slechts gedeeltelijk. Bijvoorbeeld fretboards op gitaren.

Lijmen
Voor het verlijmen van fineer heeft u de keuze uit warme en koude lijmen. Een geschikte koude lijm is Titebond Original, omdat deze kleurloos opdroogt. De warme lijm of dierlijke lijm is meestal gemaakt van huiden of beenderlijm.

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44