Webwinkel Houtbewerkers

Osmo hardwax olie 3062 kleurloos mat 2500 ml

Aanbieding

Meer afbeeldingen

Art.nr.: 23063
Van € 127,00 en nu voor:
Prijs per stuk
€ 114,00 incl. BTW
€ 94,21 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Inhoud: 2500 ml in blik

Kleur: kleurloos, mat

 

Geschikt voor 30 m² bij 2 lagen!

 

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proefstuk. Ook transparante of kleurloze olie geeft een andere tint aan het hout (‘altijd nat’ effect).

Omschrijving

De hardwax olie kan aangebracht worden op alle inheemse naald- en loofhoutsoorten (zie overzicht onderaan). De gelijkmatig matte look van het hout ontstaat wanneer de olie in slechts twee lagen wordt aangebracht. De was blinkt uit door een natuurlijke uitstraling, een bijzondere oppervlaktehardheid en slijtvastheid. Het maakt daarnaast het hout waterafstotend en vuilbestendig. De was is gebaseerd op natuurlijk plantaardige oliën en wassen en met een open-poriën structuur. Hierdoor kan het hout blijven ademen en gaat de waslaag niet barsten, afbladeren of schilferen. Deze hardwax olie is een grondlaag en deklaag in één! U kunt het dus direct op het ruwe hout gebruiken en beschermt het hout ook.

 

Voorbereiding

Het oppervlak dient droog (houtvochtigheid max. 20%), goed geschuurd, vrij van vet, stof, verontreinigingen, en oude was- of laklagen te zijn.

 

Gebruik

Bij het gebruik van de hardwaxolie dient u goed te ventileren. Het droogt door een reactie met zuurstof. Droogtijd circa 8-10 uur. Na ongeveer 2-3 weken is het oppervlak volledig uitgehard. Dun opbrengen; verbruik is ongeveer 24 m² per liter. Nadat de eerste laag is gedroogd kunt u een tweede dunne laag aanbrengen.

Een perfect schuurproces is essentieel voor een goed bewerkt en visueel aantrekkelijk oppervlak. Over het algemeen schuurt u de houten vloer voor het aanbrengen van de hardwaxolie, decorwas of met een kleurolie met een fijnere korrel dan u voor een verfbeurt gebruiken zou. De tabellen laten u de aanbevolen korrelgrootte zien. Bij diepere schuursporen zijn bestaande onregelmatigheden beter zichtbaar. Bij behandelingen met kleur hopen zich pigmenten op in de schuursporen waardoor de sporen duidelijker zichtbaar zijn. Beoordeel de kwaliteit van het geschuurde oppervlak na de laatste schuurgang. Afhankelijk van uw type hout en het gekozen product raadt Osmo u voor kleurloze oppervlakken de korrelgrootte K 120 aan. Voor gekleurde oppervlakken raadt Osmo korrelgrootte K 120 tot K 150 aan en bij het gebruik van hardwaxolie raadt Osmo korrelgrootte K 150 aan. Verwijder zorgvuldig resten van vetten, oliën of reinigingsmiddelen, ze kunnen de binding tussen het oppervlak en het gekozen product sterk beïnvloeden. 

 

Aanbevolen voor de volgende houtsoorten:

Esdoorn, Acacia, Bamboe, Berk, Perelaar, Beuk, Eik, Eik (gerookt), Els, Es, Eucalyptus, Spar/Zilverden, Jarrah (Australische), Kempas, Grove den, Kerselaar, Kurk, Lariks, Notelaar (Amerikaans), Olijfboom, OSB, Rigida-pijn, Robinia, Teakhout, Tigerwood, Olm, Walnoot

Extra informatie

Tip! Test voor gebruik op het daadwerkelijke oppervlak de olie uit op een proef stuk. Ook transparant of kleurloos geeft een andere tint aan het hout.

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44

Baptist en PostNL doen hun best om uw bestelling zo snel als mogelijk te bezorgen. Door de drukte momenteel is het mogelijk dat uw pakket er iets langer over doet dan normaal.