Webwinkel Houtbewerkers

Peaktool kleine beitelschaaf

Art.nr.: 26938
Prijs per stuk
€ 78,85 incl. BTW
€ 65,17 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Lengte schaaf: 115 mm
Breedte schaaf: 45 mm
Schaafbreedte: 45 mm

Dikte schaafbeitel: 3 mm

Materiaal schaaf: gietstaal
Materiaal schaafbeitel: 65Mn koolstofstaal

Omschrijving

De Peaktool kleine beitelschaaf heeft een schaafbeitel over de volle breedte van de schaaf. Hierdoor kunt u vlak langs een kant schaven.

De schaaf wordt veel gebruikt voor het verwijderen van lijmresten, het wegsnijden van deuvels en andere 'kleine' schaafwerkzaamheden.

De beitelschaaf is voorzien van een Bubinga houten knopje.

Extra informatie

Bovendien is deze schaaf in een aantal gevallen de schaaf voor kopshout. Zoals David Charlesworth op zijn DVD over schaven aangeeft kun je met een langere schaaf pas goed zien dat je de schaaf in de juiste stand hebt staan en dat je deze strak over de kopse kant kunt verplaatsen. Dit doe je door niet de schaaf, maar je lichaamsgewicht naar voren te verplaatsen.

Eigenlijk zou de #5 de favoriet kunnen zijn voor de leerling en volleerde meubelmaker, een prachtige aanwinst met zijn stoere lengte en eveneens klassiek Bubbinga houten greep en knop.

Er zijn vele soorten schaven, maar ook vele kwaliteiten. De Peaktool schaaf is ontwikkelt met het oog op de schaven van bekende merken, waardoor rekening gehouden is met de min- en pluspunten van die schaven. Hiermee is een schaaf ontstaan uit kwaliteitsstaal dat nauwkeurig bewerkt is en dat dan ook alleen fine-tuning nodig heeft. Vrijwel alle schaven hebben dat nodig, maar bij mindere kwaliteitschaven is veel meer werk noodzakelijk. Conclusie: een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreeks importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

De lederen producten komen bijvoorbeeld uit Frankrijk en de Peaktool bankschroeven komen uit dezelfde Chinese fabriek als andere A-merken. Onze Peaktool ‘Basic’ schaven komen uit India, terwijl de reguliere Peaktool schaven Luban/Qiangsheng schaven uit China zijn. Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Beoordelingen (1)
Aart op 28-11-2013 uit Zwolle

Een schaafje dat wel enige gewenning vergt. In de eerste plaats moet de beitel zeer nauwkeurig afgesteld worden om een optimaal resultaat te krijgen. Ook het model van de schaaf is niet optimaal omdat de zijkanten taps naar boven toe oplopen. De houten knop ligt wel lekker in de handpalm. Het schaafje is verrassend zwaar (wat positief is) en de afwerking is uitstekend.
Het laagje vet op de zool moet wel even verwijderd worden voor het eerste gebruik.
Ik denk dat het een nuttig stukje gereedschap is om oneffenheden te verwijderen en om randjes en hoekjes te vlakken, maar de hantering vergt zeker gewenning.
Voor deze prijs een heel mooi schaafje.

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44

Op dit moment hebben veel van onze leveranciers een lagere bezetting en productie. 
Hierdoor lopen de levertijden van veel producten op. Houd de website in de gaten voor de beschikbaarheid.