Webwinkel Houtbewerkers

Shapton Japanse glas slijpsteen keramisch korrel 220

Art.nr.: 30224
Prijs per stuk
€ 38,10 incl. BTW
€ 31,49 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Korrel: 220
Slijpmiddel:
keramiek (aluminiumoxide)
Vorm:
rechthoekig
Afmetingen: 210x70x10mm
Toepassing: slijpen van snijgereedschappen

Omschrijving

Shapton is een Japanse fabrikant van hoge kwaliteit Japanse slijp- en wetstenen. De "HR glass stone" serie bestaat uit dunne keramische slijp- en wetstenen op een basis van gehard glas. De stenen hebben een mooi groot formaat en behoeven niet ondergedompeld te worden in water (wel besprenkelen met water voor en tijdens het gebruik!).

De basis van glas dient ervoor om de steen tot de laatste millimeter te kunnen gebruiken; bij reguliere slijpstenen is de kans op breuk groter wanneer ze zijn afgesleten tot een paar millimeter, deze Shapton stenen kunnen volledig "opgeslepen" worden.

Korrelgrootte (Grit)

De korrelgrootte van Japanse slijpstenen wordt uitgedrukt in een getal. Hoe hoger het getal, hoe fijner de slijpkorrel en hoe scherper het resultaat.

Met welke steen u begint is afhankelijk van de tijd die u hebt en de staat van het snijdende gereedschap. Als het gereedschap echt bot is of beschadigingen heeft dan kan begonnen worden met een zeer grove steen (200-600) of grijp dan terug naar een diamantsteen of natslijpmachine, vervolgens kan er telkens een stap hoger gegaan worden.

Bij een minder bot stuk gereedschap kan gestart worden met bijvoorbeeld een 1000 grit steen. In alle gevallen wordt aangeraden te eindigen met een afwerking van ca. 6.000-10.000. Dit is bedoeld om het gereedschap scheermesscherp te krijgen. Wil je tot het uiterste gaan (zoals een Samurai zwaard) dan is er zelfs een steen met korrel 30.000!

Extra informatie

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44