Webwinkel Houtbewerkers

Gele natuurwetsteen Belgische brok 27-33 cm2

Art.nr.: 16923
Prijs per stuk
€ 14,40 incl. BTW
€ 11,90 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Eigenschappen

Vorm: brok

Afmetingen: 27 – 33 cm2

Korrel: ca. 8000

Toepassing: wetten van snijdende gereedschappen


Afbeelding wijkt af:
de steen wordt zonder beitel geleverd!

Omschrijving

De gele natuursteen wordt ook gewonnen in de Belgische Ardennen en deze laag is ongeveer 480 miljoen jaar oud. Deze steen wordt vaak ‘Coticule’ genoemd. De steen is ideaal voor het slijpen en wetten van uw snijgereedschap, dit komt door de zeer fijne korrel. Deze is ongeveer 8000. Exact is dit niet te zeggen, want het blijft natuursteen!

Maak de steen nat met water voor gebruik. De natuursteen is zeer dicht van structuur, maar zal altijd een beetje water opnemen. Na gebruik dient u de steen af te spoelen of af te nemen om het overtollige water en slijpsel weg te halen.

Het onderste donkere gedeelte is niet voor het wetten. Dit dient alleen als drager van de gele steen.

Extra informatie

De steen is ideaal voor het slijpen van snijgereedschap, zelfs inox staalsoorten doordat het een zachte slijpsteen is met een hard abrasief. De steen is met een nagel te bekrassen, de steen slijt dus relatief snel. Maar het voordeel hiervan is dat de granaten op de bovenste laag altijd scherp blijven. De granaten zijn hard voor het beste resultaat. En daarnaast zorgt de bijna ronde vorm dat de granaten niet diep in het snijgereedschap komt, waardoor de afname bij het slijpen en wetten minimaal is.

 

Bevochtig de steen alvorens te gebruiken voor het beste resultaat. Olie kan ook, maar is niet nodig omdat de steen volledig waterdicht is. Zowel water als het slijpsel kunnen dus niet door de steen worden opgenomen. Het onderste donkere gedeelte is niet voor het wetten. Dit dient alleen als drager van de gele steen.

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44