Webwinkel Houtbewerkers

Werkbank accessoireset

Art.nr.: 31071
Prijs per set
€ 128,00 incl. BTW
€ 105,79 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Inhoud:
- Veritas werkbankklemmen 'bench dogs'
- Peaktool werkbankspindel 340 mm
- Houten wringstok tbv werkbankspindel
- 'Hold-down' bovenklem
- Slangenboor ø 19 x 150 mm

Omschrijving

Prachtige set met werkbankaccessoires zoals gezien bij Dobbit, het Belgische Doe-het-zelf magazine. Deze set bevat enkele basisartikelen die onmisbaar zijn bij (zelfgebouwde) werkbanken.

Veritas werkbankklemmen 'bench dogs'
Twee ronde messing 'dogs' ideaal voor uw nieuwe of huidige werkbank. De 'dogs' kunnen zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. U bepaalt de lengte van het te klemmen werkstuk door de klemmen in 19 mm gaten te stoppen waardoor u bijna onbeperkt kunt klemmen. Gebruik voor het klemmen een klemschroef die u kunt aandraaien zodat het hout goed vastzit. Ook kunt u de 'dogs' in uw klem van de werkbank zetten, zodat u deze aan kunt draaien. Door het smalle klemvlak kunt u elke hoek vastklemmen, zelfs een cirkel. U klemt dan meerdere 'dogs' in het rond.

Peaktool werkbankspindel 340 mm
Peaktool werkbankspindel die u kunt monteren op uw eigen werkbank. U boort een gat van 28 mm in de rand van de werkbank, schuift het spindel in het gat en schroeft deze vast! Het voorste deel van de werkbankspindel monteert u aan het losse deel zodat u uw hout kunt klemmen. De totale lengte van de spindel is 440 mm, de bruikbare lengte van deze spindel is 340 mm.

Houten wringstok tbv werkbankspindel
Losse wringstok voor gebruik in een werkbankspindel. De houten knoppen worden los bijgeleverd zodat die vastgelijmd kunnen worden nadat de stok in de ring van de bankschroef is geplaatst.

'Hold-down' bovenklem
Met deze werkbankklem kunt makkelijk uw hout op uw werkbank klemmen. U drukt de klem in een 19 mm gat in de werkbank en u kunt werkstukken tot 115 mm hoogte klemmen. De klem is 360 graden draaibaar. De klem is voorzien van een 38 mm rubber stop, waardoor het te klemmen oppervlak niet beschadigt. Door het aandraaien van de zwarte sterknop klemt u uw werkstuk vast. De werkbankklem is makkelijk van uw werkbank te verwijderen en kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden.

Slangenboor
Speciaal voor het Veritas systeem, waarbij veelal gaten van 19 mm diameter vereist zijn. Bijvoorbeeld voor de hold-down, dogs, etc.. Door de spitse punt met schroefdraad centreert de boor uiterst precies! De geharde voorsnijder zorgt ervoor dat het te boren gat nauwkeurig en glad wordt, zonder rafels. De boren zijn geschikt voor zachthout en Europees hardhout en kunnen gebruikt worden met een elektrische handboormachine of een sterke accu boormachine.
Tip! Boor eerst een gat in een proefstuk, zodat u het resultaat kunt beoordelen en voelt hoe de boor werkt!

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44