Webwinkel Houtbewerkers

Japanse vouwzaag Silky Katanaboy 1000 mm

Art.nr.: 22324
Prijs per stuk
€ 795,00 incl. BTW
€ 657,02 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering binnen 2-5 werkdagen Levering binnen 2-5 werkdagen
Eigenschappen

Fabrikantnummer: KSI571099

Zaagbladlengte: 1000 mm
Totale lengte: 2230 mm
Totale lengte ingeklapt: 1200 mm
Gewicht: 2400 gram

Steel: softgrip met rubberen handgreep

Vertanding: progressief, crosscut
Aantal tanden: 2,5 - 5 per 3 centimeter
Gezette tanden: nee
Vijlbare tanden: ja

Omschrijving

Met de komst van de Katanaboy 1000 heeft de kettingzaag een concurrent. Deze grote zaag met zaagblad van één meter zaagt moeiteloos door boomstammen en dikke takken. Zijn progressieve vertanding met grove tanden helpt u om moeiteloos bomen te vellen. De tanden verlopen van 5 naar 2,5 tanden per 3 centimeter en zijn niet gezet. De tanden zijn vijlbaar.

Silky heeft de Katanaboy vernoemd naar het 'Katana' zwaard van de Japanse Samurai, onder meer vanwege de unieke bladlengte van 100 cm. Net als dit zwaard is de Katanaboy op een zodanige wijze gesmeed dat de kern van de zaagtand gevormd wordt door zacht metaal, waardoor de zaag flexibel is en goed in het hout aangrijpt. De buitenkant is echter zeer hard waardoor de zaagtand lang scherp blijft.

Het blad is verchroomd, waardoor hars minder snel aan het blad hecht en het blad minder snel roest. Het uit rubber gegoten handvat laat zich comfortabel met twee handen vasthouden, absorbeert trillingen en geeft een betere grip in de meest zware omstandigheden. De extra lange Katanaboy 1000 wordt geleverd met een stevige nylon schoudertas met klittenbandsluiting en een compartiment voor het vervangblad.

Om de zaag uit te klappen drukt u de hendel op het uiteinde in. Hiermee wordt het ontgrendelingsmechanisme geactiveerd en is de zaag open te klappen. Bij het inklappen van de zaag doet u hetzelfde. U blokkeert het ontgrendelingsmechanisme door de zwarte knop aan te draaien.

De Katanaboy is een Japanse trekzaag en wordt, net als alle andere Japanse zagen, met een trekkende beweging gebruikt. Dit levert het beste en meest precieze zaagwerk op.

Extra informatie

Beoordelingen (0)

Wees de eerste die een beoordeling schrijft!

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
verkoop@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44

Op dit moment hebben veel van onze leveranciers een lagere bezetting en productie. 
Hierdoor lopen de levertijden van veel producten op. Houd de website in de gaten voor de beschikbaarheid.