Webwinkel Houtbewerkers

Lie-Nielsen handzaag 12 ppi - fijn

Art.nr.: 26368
Prijs per stuk
€ 255,00 incl. BTW
€ 210,74 excl. BTW
Verzendkosten € 4,90
Levering uit voorraad Levering uit voorraad
Eigenschappen

Fabrikantnummer: 1-SAW-PS-C12


Totale lengte: 615 mm

Zaagbladlengte: 510 mm

Zaagbladdikte: 0,8 mm

Vertanding: 12 ppi (points per inch), 11 tpi (tanden per inch)

Handvat: esdoorn

Geschikt voor: afkorten

Omschrijving

Lange tijd had men geen aandacht voor de kwaliteit van de zagen in het Westen. Veel mensen hebben nooit de kans gehad om de kwaliteiten te zien van een goede zaag. Jammer, want het verschil met een slechte zaag is wonderbaarlijk. Deze mooie handzaag van Lie-Nielsen heeft een stevige van esdoorn vervaardigd handvat.

Deze kapzaag is zowel geschikt voor het afkorten van hout, dus voor het zagen haaks op de nerven van het hout, als ook het langszagen van houten balken en plaatmateriaal. De grofte van de zaag wordt weergegeven als 12 ppi, dit houdt in deze 12 punten heeft op elke inch (25,5 mm), dus 11 tpi (tanden per inch).

Extra informatie

Lie-Nielsen
De Lie-Nielsen gereedschappen lijken soms al bijna een legende. Waarschijnlijk omdat het één van de eerste bedrijven is die in het laatste kwart van de vorige eeuw weer schaven en zagen is gaan maken die de ambachtsmensen aanspreken. Dit komt door het gekozen materiaal, de fantastische afwerking en de ruime keuze. Bekijkt u eens de aanzet van de messing verstevigingrand op een Lie-Nielsen zaag. Soms lijkt perfectie toch te bestaan!

Beoordelingen (1)
jan ham op 29-12-2012 uit nijkerk

Na een jaar met zowel de rip en de crosscut panelsaw gewerkt te hebben kom ik tot de conclusie dat er in Nederland geen betere zaag te koop is. met afstand de beste handzagen.

Naam:
E-mailadres:
Plaats:
Waardering:
Beoordeling:
* Het email adres wordt niet getoond! Alleen voor eventuele feedback.
Heeft u een vraag over dit product?

Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
houtbewerkers@baptist.nl
Tel. 026 - 445 16 44